Binas hemliga liv (pocket)
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2022-01-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Claes Bernes
Originaltitel
Buzz - the nature and necessity of bees
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
223 g
SAB
Qdfk
ISBN
9789127174764
Binas hemliga liv (pocket)

Binas hemliga liv

Pocket Svenska, 2022-01-21
75
  • Finns i lager! Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Viktig och tänkvärd bok!"
BTJ

"Intelligent populärvetenskap när den är som bäst."
The Economist

"Populärvetenskap i dess mest lättillgängliga form: rolig, fascinerande och full av fängslande porträtt av forskare och bientusiaster som han träffar under sina efterforskningar."
The Guardian

Binas hemliga liv handlar om alla slags bin - från honungsbin och humlor till mindre välbekanta pälsbin, sandbin, tapetserarbin och murarbin. Här blir vi indragna i en märklig värld som ligger gömd i full åsyn.

Genom att väva ihop populärvetenskap med vår kultur historia gör Thor Hanson det möjligt för oss att förstå allvaret i hoten mot binas existens, från bekämpningsmedel till klimatförändringar. Det är först när vi vet varifrån bina kommer och vad de förser oss med som vi verkligen kan inse vad som står på spel.

Binas historia börjar för 125 miljoner år sedan, när en stekel första gången vågade mata sina ungar med pollen. Deras liv är tätt sammanflätat med vår kulturhistoria och de har möjliggjort medicinska framsteg och en agrikultu rell revolution; de har gett oss sötma och ljus och blommors skönhet, och än i dag står de bakom så mycket som en tred jedel av den mat vi äter. Att lära känna biet är inte bara att bli bekant med en fascinerande och vacker insekt - det ger också en skymt av ett grundläggande nätverk av relationer som binder samman människans och naturens världar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Binas hemliga liv
  2. +
  3. Homo Deus : en kort historik över morgondagen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Homo Deus : en kort historik över morgondagen av Yuval Noah Harari (pocket).

Köp båda 2 för 150 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thor Hanson