Farbröder (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Utgivningsdatum
2022-01-14
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
218 x 181 x 26 mm
Vikt
694 g
SAB
uO
ISBN
9789127174788

Farbröder

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2022-01-14
189
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 1 format & utgåvor
Nominerad till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2023!

"Identifikation och tröst för den som behöver förstå att mansrollen kan – och får – vara mer än en illasittande tröja.”
Emma Holm, DN

"Otrolig läsning av Teresa Glad"
@annika.lundeberg

Teresa Glad har intervjuat farbröder om deras liv och vad som har format dem. Genom text och bild förmedlas ömsinta berättelser om liv och död, uppväxt, rädsla, kärlek och en mansroll som ibland är lite för trång. En allåldersbok, en vuxenbok för barn, en barnbok för vuxna, en bok om våra liv, om de val vi gör och annat som bara blir.

Alla gamla har en gång varit barn. Det kan vara svindlande att tänka på. Och de flesta barn kommer någon gång att bli tanter och farbröder. Här får vi läsa om riktiga farbröders liv, som Jon som höll på att dö när han var elva år, Lasse som ibland är Lisa, Pär som har så mycket gråt inom sig, Srecko som lekte cirkus när han var liten och fortfarande drömmer om cirkus på nätterna och Dick som vill lukta på allt. Det är vackert och sorgligt, komiskt och ibland lite hemskt, så som livet är, för både barn och vuxna.

Farbröder nominerades till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2023 och visades som en av "100 outstanding picturebooks” på barnboksmässan i Bologna.

Ur Nordiska rådets prisjurys motivering:

"Utan att hon dämpar eller lägger till rätta får vi möta död, svår sorg, syskonavundsjuka och grymhet. Även när människor handlar som de inte borde anar vi vad det beror på. Men här finns också både tröst och hopp – den som kämpar och har en stark vilja kan trots svåra förutsättningar förverkliga sina drömmar, den som känner sig annorlunda kan få ett fungerande liv. Det blir tydligt att barn blir vuxna och att alla vuxna har varit små. Alla frågor får inte svar, livet fortsätter att vara gåtfullt."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Farbröder
 2. +
 3. Det spökar på äventyrsbadet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det spökar på äventyrsbadet av Joanna André (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Teresa Glad

 • Konstiga boken

  Teresa Glad

  I den här boken händer konstiga saker. Som att fröken på keramikkursen berättar att hon jobbar på en låst sjukhusavdelning där det finns patienter som är hälften djur, hälften människo...

 • Hemliga boken

  Teresa Glad

  Jag heter Teresa. Jag är en av de stora. Tycker jag själv, men ingen annan ser det. De ser ett barn. Barn är ett folk och de bor i ett främmande land, sjunger en farbror med len röst på radion. Då myser alla vu...