Naturligt vin (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2026-01-02
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
SAB
Qcaf,Pmbaab
ISBN
9789127174900
Naturligt vin (häftad)

Naturligt vin

Häftad,  Svenska, 2026-01-02
201
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Naturvin - vin tillverkat utan tillsatser - har förändrat vår mest traditonstyngda dryckeskultur. Runt en grupp bönder och entusiaster formas en vinets punkscen som har spridit sig över världen och dragit en ny generation till glasen.

Vinimportören Emil Broomé och journalisten Emil Arvidson åker genom Frankrike för att träffa bönder, restaurangägare, bloggare, konstnärer, barflugor, servitörer, pensionärer och ungdomar som har en sak gemensamt: att vinet förändrat deras liv. De dricker med välklädda debattörer som har tagit naturvinet in i finrummen, med åttioåriga damer i Loire som har gjort vin utan tillsatser sedan femtiotalet och med japanska män som har vallfärdat till Cornas branta backar på grund av en fantastisk flaska.

Naturligt vin gavs första gången ut 2013 och var därmed den första boken på svenska om en av vinvärldens mest spännande rörelser. När scenen nu exploderat även i Sverige kommer boken i en ny upplaga med ett nyskrivet kapitel om var naturvinet befinner sig 2021 och där vi också möter en av scenens största stjärnor idag: Frank Cornelissen, vinhandlaren som lämnade allt och flyttade till vulkanen Etnas sluttningar med ett mål för ögonen: att hinna göra världens bästa vin innan han dör.
Visa hela texten

Fler böcker av författarna