Sluten (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (206.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Henrik Johnsson, Johar Bendjelloul, Robin Söderling
Utgivningsdatum
2022-11-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127175488
Sluten (ljudbok)

Sluten Ljudbok

Ljudbok (MP3), Svenska, 2022-11-15

Styckköp

135

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Författarna har ställt de rätta frågorna och tålmodigt inväntat svaren. --- Alla som sysslar med idrott borde läsa 'Sluten'."
DN

"Sluten är en berättelse som frimodigt och öppet berättar om baksidan av en uppskattad idrott. Men den är också en viktig skildring av ångest som sjukdom."
Enköpings-Posten

"Sluten kombinerar tennisfakta med psykisk ohälsa på ett mycket
skickligt vis. --- mycket välskriven och intressant även om man inte är en tennisfantast."
BTJ

Robin Söderlings strävan efter att bli världens bästa tennisspelare höll på att kosta honom livet. På toppen av sin karriär drabbades han av ett sammanbrott och avslutade sin karriär.Slutenberättar om resan till toppen och vägen utför.

Robin Söderling spåddes bli världens bästa tennisspelare. 2010 var han rankad fyra i världen och med sin brutala spelstil såg han ut att bli den första som kunde komma åt de bästa spelarna genom alla tider - Rafael Nadal och Roger Federer. Robin slog dem båda två. Hans mest framgångsrika period kröntes med en förkrossande seger inför hemmapubliken i Båstad 2011. Det blev hans sista match. När han stod på toppen föll han.

Författarna Johar Bendjelloul och Henrik Johnsson lägger ett pussel. Bit för bit återskapar de ett liv och en karriär på den allra högsta nivån; om uppväxten i Tibro, livet på touren och sammanbrottet. Dels utifrån Robins minnesbilder men också genom att vidga berättelsen och låta de närstående berätta om vad som hände då alla stod handfallna inför kollapsen.

Robin Söderlings Sommar i P1 som sändes 2020 berörde och engagerade långt utanför idrotten. Många identifierade sig med känslan av att göra en enorm uppoffring, för att sedan inse att det kanske inte var värt priset. Det bidrog också till att diskussion tog fart i Sverige, som också pågår runtom i hela sportvärlden, kring elitidrottare och psykisk hälsa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna