Oceankänslan : om behovet av en ny berättelse (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
267
Utgivningsdatum
2022-04-29
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Uh,Occ.06z Miljöpartiet de gröna,Lz Lövin, Isabella
ISBN
9789127175655
Vanliga sökord
klimat klimatet

Oceankänslan : om behovet av en ny berättelse

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-04-29
239
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Det är något så ovanligt som en fackbok befriad från tyckande och överdrifter. Och som trots att den inom sig bär ett hav av kunskap inte blir forskningsmässigt tråkig. En bok av en tidigare politiker som inte fokuserar på den egna gärningen och att frisera sitt eftermäle. Utan på saken. Den är liksom hennes tidigare bok Tyst hav helt enkelt en bra bok."
SvD

"Isabella Lövin --- skriver sitt politiska testamente; sammanfattar och problematiserar samtidigt en turbulent period i svensk politisk historia. Perspektivet är helheten där varje detalj, varje beslut, får en global miljökonsekvens. --- Lövin tillåter sig att vara privat utan att bli känslosam, klart och koncist beskriver hon politikens villkor och otillräcklighet"
BTJ

Efter mer än ett decennium på den högsta politiska nivån lämnade Isabella Lövin sina poster i februari 2021. Oceankänslan är hennes skildring av tiden i politiken och de utmaningar vi står inför. Varför det fortfarande är så svårt att enas om det mest grundläggande: överlevnaden för livet på planeten.

Med en unik inblick i världspolitiken skildrar hon den politiska vardagen - i Stockholm, Bryssel, Rio de Janeiro, New York, Mogadishu och Kiribati. Hon beskriver konflikterna och förhandlingarna, och mötena med politiker från hela världen som delar hennes engagemang. Men hon skildrar också de krafter som gör att förändringen går så långsamt.

Oceankänslan i bokens titel är ett försök att fånga det som saknas idag: en större berättelse. Den förhärskande duger inte längre. Den leder oss just nu rakt ner i avgrunden. Vi måste berätta historien om oss som planetära medborgare och förvaltare av en ensam blå planet, ett unikt undantag av liv i en oändlig svart och kall rymd; historien om vårt ansvar och vår välsignelse att få vara här. Det är en enkel berättelse med klangbotten i oss alla. Med den som grund kan vi göra det verkligt svåra. Skydda världshaven, stoppa klimatkrisen och lyfta de fattigaste ur fattigdom.

"Det har varit hårda år i politiken. Framför allt åren som minister och språkrör för Miljöpartiet. Den tjattrande kören av oförnuft och egenintressen har tärt på mig. Och det har till slut fått mig att bli fullständigt övertygad om att det bästa jag kan göra av min stund på jorden just nu är inte att vara politiker, utan att berätta."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Oceankänslan : om behovet av en ny berättelse
 2. +
 3. Jorden : vår planets historia och framtid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jorden : vår planets historia och framtid av Johan Rockström, Owen Gaffney (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Oceankänslan : om behovet av en ny berättelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Personlig insyn i det politiska hantverket
  Filip, 12 mars 2023

  Boken ger en fin och personlig insyn i det politiska hantverket idag. Den ger också en trevlig beskrivning av hela samhällets hantering av den globala uppvärmningen i ett lite längre tidsperspektiv. Jag tyckte den var mycket läsvärd och rekommenderar den varmt.

 2. Berörande om politiskt hantverk
  Emmy Sjöqvist, 18 juni 2022

  Isabella Lövin kan berätta. Hon har skrivit en riktigt berörande berättelse om politiskt engagemang och inte minst om det hårda arbetet med att utföra ett politiskt hantverk. Klimatkrisens obönhörliga verklighet skrivs fram, men väcker varken djup hopplöshet eller glättigt hopp, utan mest en känsla av att det enda riktigt meningsfulla vi kan göra nu är att jobba hårt, uthålligt och tillsammans, var och en med det den kan, för att skapa sätt för människan att leva hållbart.

 3. Fantastisk bok som berör
  Lina Ricklund (Arboga), 26 maj 2022

  En fantastisk bok som verkligen berörde på många plan. Så välgörande med de stora, allmänmänskliga perspektiven. Dessutom spännande med inblicken i det politiska, internationella spelet.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Isabella Lövin