Om bara (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (274.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ella Schartner
Utgivningsdatum
2022-10-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Jens Hjälte
ISBN
9789127176683

Om bara Ljudbok

(17 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2022-10-21

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"En stor, tragisk kärleksroman som träffar läsaren som ett snabbtåg." Dagbladet

Dramatikern och småbarnsmamman Ida Heier har mött sitt livs kärlek. Hon har förstått att något ska hända: man kan veta att mankanälska långt innan man möter den manskaälska, tänker hon. Föremålet för hennes passion är den tio år äldre professorn Arnold Busk, också han gift med barn. Han är otillgänglig, men Idas längtan efter honom blir bara starkare.

Efter flera års plågad väntan kommer äntligen den dag då han ger upp sitt gamla liv för henne. Hon har redan skilt sig. Nu ska de få varandra. Eller?

Idas och Arnolds dans kring varandra är turbulent och gränslös och den blir allt mörkare. Vad är det för besatthet som driver Ida Heier - och när slår en sådan kärlek över i galenskap?

Hjorths roman från 2001 anses av många vara hennes bästa och har blivit en modern klassiker. 2006 utsåg Dagbladets läsareOm baratill en av de viktigaste norska romanerna de senaste 25 åren.

Vigdis Hjorth är en av Norges främsta författare. På svenska finns romanernaArv och miljö,Henrik,Lärarinnans sångochÄr mor död? Om baraöversätts för första gången till svenska. Samtidigt återutger vi den tidigare utgivna kärleksromanenByta däcksom ljudbok och e-bok.

"Om bara är skriven med [Hjorths] hjärteblod och är troligen hennes bästa."
Verdens Gang

"Vigdis Hjorths beska och brutala svartsjukedrama är en av de viktigaste romanerna i de senaste decenniernas norska samtidslitteratur, en riktigt obehaglig nyklassiker."
Weekendavisen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Om bara. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk!
    -, 11 november 2022

    Jag tycker väldigt mycket om Vigdis Hjorths böcker, och det här är nog den bästa hittills. En får verkligen gå in i hur det är att vara besatt av någon/någonting. Hur det en älskar förgör en men det är omöjligt att gå. Det känns verkligen som att jag är inne i Idas huvud och Hjorths nyttjande av upprepningar i texten gör att den känns levande och verklig.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Vigdis Hjorth