Ägg : recept & teknik (inbunden) Ägg : recept & teknik
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2022-03-31
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Drevstam, Charlie (foto)
Dimensioner
247 x 188 x 23 mm
Vikt
858 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789127177086
Ägg : recept & teknik (inbunden)

Ägg : recept & teknik

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-03-31
129 229
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Det finns inget som är så gott som eggs benedict – frasig brioche, perfekt pocherat ägg som toppas med smörig hollandaise. Eller att lyckas med sin omelett enligt klassiskt franskt manér, fast och slät på ytan utan färg och saftigt krämig inuti.

Det här är boken om ägg. Ägg har en betydande roll i många av de godaste rätterna som finns – egg noodles, shakshuka, huevos rancheros, pickled eggs, Scotch egg, egg pizza, solöga, Pelle Janzon, tea eggs och egg custard. Med rätter som dessa kan man, om man vill, äta ägg till varje måltid. Och det vill man.

Och hur får man ett perfekt kokt ägg med en krämig gula, vilken är den ultimata tiden och temperaturen? Hur går det till när ägget koagulerar och vad händer när man vispar en majonnäs? I boken hittar du även rätt teknik och fakta för att lyckas med allt från kokt och pocherat ägg till 63-gradigt ägg och japansk omelett.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ägg : recept & teknik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Läste först OM den
    Solveig Giambanco, 5 maj 2022

    Min ena son hade pratat så mycket om ägg så jag köpte ett ex till honom. Tjuvläste den och blev förtjust. Köpte två ex till; ett som present till min matlagningsroade sondotter och till så unnade jag mig ett eget ex. Här finns verkligen "äggstra" allt. Tydliga bra recept och bilder. Tror att sondottern provar ramenrecepten först, jag kör olika sätt att steka ägg och omeletterna men åt matjessillreceptet i påskas!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tove Nilsson