Bevingade vänner : hur jag fyllde min trädgård med fåglar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
305
Utgivningsdatum
2023-04-28
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Illustratör/Fotograf
Axel Thorenfeldt
Dimensioner
219 x 144 x 25 mm
Vikt
577 g
SAB
Ugg.07-c
ISBN
9789127177215

Bevingade vänner : hur jag fyllde min trädgård med fåglar

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-04-28
239
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
”Det här är historien om alla fåglarna i min trädgård och hur jag fick dem att flytta in. ”

I vuxen ålder köper Susanne Åkesson ett hus i en mindre by i Skåne. Huset är gammalt och trädgården på 1290 kvadratmeter delvis uppvuxen, kal men med potential. En lust att skapa något nytt väcks och hon börjar bit för bit att göra om trädgården till en plats där både människor och fåglar kan trivas.

Ambitionen var att skapa en attraktiv plats för fåglar, med bra och trygga boplatser, mat, skydd och vatten, och att placera holkar, vattenbad och växter för att bidra till en rikare närmiljö. Förändringen skedde stegvis, en bit av trädgården i taget.

Idag, tjugo år senare, lever tjugo arter fåglar i hennes lilla trädgård, tillsammans med igelkottar, fladdermöss, grodor och mängder av pollinerande insekter.

Att börja berika sin trädgård med möjliga boplatser är en god start för att få en trädgård som gynnar djurlivet och som ger rikare skörd, hjälp mot skadeinsekter och bidrar till mångfalden. I den här boken sammanfattar Susanne Åkesson vad hon åstadkommit under de drygt tjugo år hon tagit hand om trädgården i en skånsk by och berättar om alla de fantastiska upplevelser hon fått erfara på vägen mot en rikare fågelträdgård.

"Susanne Åkesson skriver enkelt och naturligt, ungefär som om hon samtalade med oss om sina fåglar. Detaljer och beskrivningar är av det handfasta slaget."
Norrländska Socialdemokraten

"Texten är trevligt och personligt skriven med detaljerade iakttagelser på 21 vanliga svenska fågelarter."
Nya Wermlands-Tidningen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bevingade vänner : hur jag fyllde min trädgård med fåglar
  2. +
  3. Från frö till flora - Odla snittblommor i din trädgård

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från frö till flora - Odla snittblommor i din t... av Malin Mörner, Paulina Alesand, Sofia Wikander (kartonnage).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bevingade vänner : hur jag fyllde min trädgård med fåglar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Nya fågelkunskaper
    Ulla , 6 maj 2024

    Passar att läsa lite nu och då när det är aktuellt med någon fågel. Ger intressanta kunskaper och ökar intresset för fåglar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Susanne Åkesson