Rymdhästen (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
31
Utgivningsdatum
2022-09-02
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127177826

Rymdhästen E-bok

E-bok,  Svenska, 2022-09-02
49
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Rymdhästen är en originell och fantasifull berättelse med lika mycket realism som fantasteri.

BTJ

Alla på förskolan är redan två eller tre. Jiro är bara en. På en annan planet långt bort svävar Yx och har tråkigt. Äter sten. Ser solarna snurra. Men så hoppar hon in i sina kompisars farkost och landar i en konstig galax där hon i stället för att sväva dunsar rakt ner mot något grönt och mjukt. Allting har så konstiga färger. I öronen känner hon någonting, kan det vara det de kallar ljud?

Yx möter en varelse som har två ben och tio fingrar, en varelse som heter Jiro. Jiro visar Yx sin värld. När de andra rymdhästarna drar tillbaka till sin galax hakar flera barn och veckans vikarie på. Men Jiro och Yx stannar, de vill bara vara tillsammans.

En underfundig bok där vi får återkomma till samma förskola som i Jag är sju djur och Blunda! Böckerna kretsar kring att vara med eller inte vara med, att vara i fantasin eller utanför den. I Rymdhästen får vi möta Jiro som inte riktigt hittar sin plats. Tills den dag då rymdhästen landar!

Elisabet Ericson gick ut programmet för illustration och grafisk design vid Konstfack 2015. Hon är bosatt i Stockholm och frilansar som illustratör. Hon debuterade med Jag är sju djur 2018 och gav 2021 ut Kolla väskan! i samarbete med Ebba Forslind och Blunda! som blev uppmärksammad och omskriven.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elisabet Ericson