Hästen och människan : En fyratusenårig historia (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2024-09-20
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
SAB
Qdf:k
ISBN
9789127178045

Hästen och människan : En fyratusenårig historia

Inbunden,  Svenska, 2024-09-20
259
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
Hästen har tjänat människan i tusentals år. Många av hästens tidigare användningsområden har försvunnit, men flera nya har uppstått. Mångfalden av användningsområden och antal hästraser har aldrig varit större i Sverige än i dag. Nya användare och hästägare tillkommer hela tiden, och behöver kunskap och förståelse för hästens beteende, utfodring, anatomi, fysiologi och avel. Boken är skriven som en fakta- och lärobok för hästintresserade i allmänhet och för de elever som läser kurser i hästkunskap i gymnasieskolan. Boken inleds med korta avsnitt om hästens användningsområden, historia, raser, signalement, färger och tecken. Det fortsatta innehållet omfattar hästens beteende, utfodring, fodermedel, näringsbehov och foderspjälkning, hästens exteriör, gångarter, rörelseapparat, cirkulation och andning, fortplantning, förebyggande vård, genetik och avel. Boken är rikt illustrerad med teckningar och fotografier.

Bo Furugren är en mycket kunnig hästmänniska och en av landets främsta experter på hästars färger. Det är han som skrivit häst- och riduppslagsorden i NE, där han även medverkat med illustrationer.
Visa hela texten

Fler böcker av Charlotte Borgerud

  • Riddarna och deras värld

    Charlotte Borgerud

    De legendomsusade riddarna känner vi numera bäst genom populärkulturen. Men hur var de i verkligheten? Och vad har de lämnat efter sig? Det märkliga med riddarna var att de förväntades vara krigare och gentlem&au...