Mina män (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
153
Utgivningsdatum
2023-10-27
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127178366

Mina män E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2023-10-27
169
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"En otrolig läsupplevelse!"
Titti Schültz, SVT Go'kväll

"Det täta lagret av språk och fantasi som lagts över den historiska verkligheten är storslaget och romantiskt, ändå, eller just därför, intagande. Det är så vackert och suggestivt och så finns det ännu en norsk författare att följa."
Malin Ullgren, Dagens Nyheter

"Det här är en litterär tour de force och en av de mest effektiva gestaltningarna av ett fundamentalt trasigt psyke jag har läst"
Per Klingberg, Göteborgs-Posten

"En otroligt intressant och udda roman... En oväntad läsupplevelse."
Karl Ove Knausgård

..............................................................

Kontaktannonserna kikade upp på Belle. De tjocka tidningarna täckte hela köksbordet, kunde det verkligen vara så lätt? Denna tysta tillit, det verkade så konstigt att någon bara kunde ge sig hän på det där sättet.

Tidigt 1900-tal. Belle Gunness bor avskilt på en gård i Indiana. Hon är änka och mor till fyra barn. Nu skriver hon brev till de män som annonserar i tidningen Skandinaven: ?En Farmare, 26 år gammal i N. Dakota, önskar af Brist på Bekantskaper att korrespondera med en Skandinavisk Kvinna eller Änka ? Narrstreck undanbedes.? Belle svarar: ?jag vill att du ska komma hit och bli min.?

Hon har levt flera tidigare liv, i Amerika och hemlandet Norge. På den ensligt belägna platsen intensifieras hennes rasande längtan. Gränsen mellan henne och världen finns inte, och de som råkar i hennes väg går ett livsfarligt öde till mötes.

Mina män är en litterär fantasi, fritt inspirerad av faktiska händelser. Om den norska pigan Brynhild som i slutet av 1800-talet emigrerade till USA och blev en av historiens värsta seriemördare.

..............................................................

"Kielland försöker inte överdrivet förklara huvudpersonens drivkrafter eller psykologisera händelseförloppet. Hon låter berättelsen, språket och läsaren reda sig själva."
Lisa Marques Jagemark, Borås Tidning

"I Victoria Kiellands roman har själva morden ganska liten plats, och när de beskrivs är det med samma poetiska sinnlighet som de många erotiska skildringarna. Mina män är en introspektiv gestaltning inifrån huvudet på en kvinna som löst upp gränserna mellan kärlek och hat och sakta dras allt djupare ner i galenskap."
Annina Rabe, Tidningen Vi

?Slående vacker roman om norsk seriemördare.?
Dagbladet (tärningskast 6)

"Årets mest originella true crime från en ny författarstjärna: vilt, våldsamt och kroppsligt om Amerikaresenären Belle, som mördar sina män."
Klassekampen, Årets beste bøker 2021

?Mina män är en dramatisk, oerhört vackert skriven och samtidigt våldsam historia ? ett poetiskt porträtt av starka känslor och stor förälskelse.?
Berlingske Tidende (Danmark)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Victoria Kielland