Konsten att fördärva sitt liv : eller inte (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2022-06-03
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
180 x 110 x 12 mm
Vikt
120 g
SAB
Dokb
ISBN
9789127178786

Konsten att fördärva sitt liv : eller inte

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-06-03
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
”Mycket har jag lärt och en hel del begriper jag mig fortfarande inte på, men det finns en sak som fascinerar mig oerhört mycket: att vi människor, och jag är inget undantag, förefaller ha en inneboende destruktiv kraft som gör att vi periodvis snubblar fram genom tillvaron.

Många tycks göra sitt bästa för att skapa problem och sätta krokben för sig själva. Och ska man göra något bör man göra det grundligt – här får de råd och tips så att det blir ordentligt gjort. Eller så kan den här boken användas för att förändra sitt liv till det bättre. Det är bara att välja.”

Drastiskt och personligt skriver Stefan Einhorn om den svåra konsten att leva. I sin nya bok sammanför han två olika perspektiv. Avsnitten om att fördärva sitt liv grundar sig på iakttagelser och egna erfarenheter och varvas med texter som ger förslag på hur en förändring istället skulle kunna ske – för människan har en fantastisk förmåga att även se det ljusa i tillvaron och en vilja att kämpa för att nå dit. Det finns en väg ut ur de självpåtagna svårigheterna, om man nu vill bli nöjd med livet.

Konsten att fördärva sitt liv – eller inte tar upp frågan om vi kan förändra oss och i så fall hur vi kan bära oss åt.

Sagt om boken:
Den roligaste bok jag har läst på hela säsongen!

Johan Malm, SVT Gokväll

"En otroligt härlig bok – och du kommer att lära dig mycket!"

Johan Malm, SVT Gokväll

"Bokens omvända grepp gör våra idiotiska beteenden tydliga. Effekten blir humoristisk, även om budskapet är allvarligt."

TT Nyhetsbyrån

"Det är tänkvärt, roligt - och lite självupplevt."

Må Bra

"Denna tankeväckande, lättlästa och insiktsfulla bok passar en bred allmänhet med intresse för att förstå en del av hur vi människor fungerar."

BTJ


Jag fick en idé om att skriva en bok om hur man oroar sönder sin tillvaro. Jag utvecklade den till att gälla allt som gör att man fördärvar sitt liv. Den är ju samtidigt motsatsen - gör man tvärtom får man ett bra liv, och man kan välja förändring framför fördärv. Det har varit väldigt roligt att skriva den, särskilt avsnitten om hur man fördärvar sitt liv."

Stefan Einhorn i intervju i Dagens Industri
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konsten att fördärva sitt liv : eller inte
 2. +
 3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Konsten att fördärva sitt liv : eller inte. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Roligt och lärorikt
  Anna Wingård, 22 augusti 2022

  Roligt och lärorikt om hur man kan fördärva respektive förbättra sitt liv. Författaren är i sitt esse när han skriver humoristiskt om livets väsentligheter.

 2. Författaren kan bättre.
  Martin, 28 juli 2022

  Har läst iaf fyra st titlar av författaren sedan förut. Kommentaren får ses i ljuset av dem. Kan tycka att det ironiska tonfallet passar Einhorn sådär. Det är bättre med saklighet som jag tycker han är rätt duktig på. Hoppade över anekdoterna i boken eftersom de upplevdes som en aning långa. Det är verkligen så att när jag läser Einhorns böcker så vill jag lära mig nya förhållningssätt till tillvaron men tycker inte att författaren vill eller har ambitionen att nå fram till det med denna bok.... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Stefan Einhorn