Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2023-10-27
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
216 x 155 x 15 mm
Vikt
318 g
SAB
Dofa
ISBN
9789127179073

Vad alla föräldrar borde göra : och varför det är så svårt

Inbunden,  Svenska, 2023-10-27
255
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Varför är det så svårt?

Du kanske känner dig hyfsat uppdaterad kring föräldraskap och vad som borde göras. Men oavsett hur mycket kunskap du har och alla välmenande tankar, så leder inte insikt automatiskt till handling. Det här känner vi till alltför väl – både som barnpsykologer och tvåbarnsmammor. Det är svårt att leva som man lär.

En förklaring till det är att vi är moderna människor som kämpar med vår urtidshjärna. Under hundratusentals år har vi levt och anpassat oss för ett liv bland farliga djur, i daglig kamp för vår överlevnad. Vi har lärt oss att lägga märke till det som känns fel (vare sig det är en orm som prasslar eller jackor som ligger slängda på hallgolvet). Vi har också lätt att stressa upp oss och bli arga, för att kunna slåss eller fly för våra liv. Viktigt förstås, fast inte lika hjälpsamt vid lämningen på förskolan. Men vi kan minska inflytandet från vår urtidshjärna genom en större förståelse för hur den fungerar. I Vad alla föräldrar borde göra tar vi upp flera anledningar från psykologin och hjärnforskningen om varför du tänker en sak och gör en helt annan.

Boken är en fristående uppföljare till Vad alla föräldrar borde få veta och är en arbetsbok som innehåller fakta, tips, reflektioner och övningar.

Maria Lalouni leg. psykolog, medicine doktor, arbetar som forskare vid Karolinska Institutet och med att främja barn och ungas psykiska hälsa vid Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin i Region Stockholm.

Kajsa Lönn Rhodin leg. psykolog, leg. psykoterapeut som bl.a. utvecklat föräldrastöd via internet på Karolinska Institutet och numera arbetar som samordnare för folkhälsofrågor på Länsstyrelsen i Stockholms län.

Författarna har utvecklat flera föräldrastödsprogram, bland annat Alla Barn i Centrum (ABC) och driver det populära instagramkontot @vadallaforaldrarbordefaveta

Sagt om boken

”Boken är kortfattad och koncis men ändå mycket innehållsrik. Den är lättillgänglig, intressant och läsvärd för föräldrar som vill läsa och lära sig mer om föräldraskap samt utveckla sig själv som förälder.”
Carola Forslund, BTJ-häftet nr 22, 2023
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vad alla föräldrar borde göra : och varför det är så svårt
 2. +
 3. Vad alla föräldrar borde få veta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vad alla föräldrar borde få veta av Kajsa Lönn Rhodin, Maria Lalouni (häftad).

Köp båda 2 för 489 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Vad alla föräldrar borde få veta

  Kajsa Lönn Rhodin, Maria Lalouni

  Att vara förälder är något av det svåraste och roligaste som finns i livet. Gör jag rätt? Är jag tillräckligt bra? Hur vill jag vara som förälder? Föräldraskap innebär m&aring...

 • Vad alla föräldrar borde göra

  Maria Lalouni, Kajsa Lönn Rhodin

  Varför är det så svårt? Du kanske känner dig hyfsat uppdaterad kring föräldraskap och vad som borde göras. Men oavsett hur mycket kunskap du har och alla välmenande tankar, så leder inte insikt automatiskt till handling. Det här känner vi till all...