Vad alla föräldrar borde göra (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
105
Utgivningsdatum
2023-10-27
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127179080

Vad alla föräldrar borde göra E-bok

och varför det är så svårt

E-bok,  Svenska, 2023-10-27
149
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Varför är det så svårt?

Du kanske känner dig hyfsat uppdaterad kring föräldraskap och vad som borde göras. Men oavsett hur mycket kunskap du har och alla välmenande tankar, så leder inte insikt automatiskt till handling. Det här känner vi till alltför väl ? både som barnpsykologer och tvåbarnsmammor. Det är svårt att leva som man lär.

En förklaring till det är att vi är moderna människor som kämpar med vår urtidshjärna. Under hundratusentals år har vi levt och anpassat oss för ett liv bland farliga djur, i daglig kamp för vår överlevnad. Vi har lärt oss att lägga märke till det som känns fel (vare sig det är en orm som prasslar eller jackor som ligger slängda på hallgolvet). Vi har också lätt att stressa upp oss och bli arga, för att kunna slåss eller fly för våra liv. Viktigt förstås, fast inte lika hjälpsamt vid lämningen på förskolan. Men vi kan minska inflytandet från vår urtidshjärna genom en större förståelse för hur den fungerar. I Vad alla föräldrar borde göra tar vi upp flera anledningar från psykologin och hjärnforskningen om varför du tänker en sak och gör en helt annan.

Boken är en fristående uppföljare till Vad alla föräldrar borde få veta och är en arbetsbok som innehåller fakta, tips, reflektioner och övningar.

Maria Lalouni leg. psykolog, medicine doktor, arbetar som forskare vid Karolinska Institutet och med att främja barn och ungas psykiska hälsa vid Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin i Region Stockholm.

Kajsa Lönn Rhodin leg. psykolog, leg. psykoterapeut som bl.a. utvecklat föräldrastöd via internet på Karolinska Institutet och numera arbetar som samordnare för folkhälsofrågor på Länsstyrelsen i Stockholms län.

Författarna har utvecklat flera föräldrastödsprogram, bland annat Alla Barn i Centrum (ABC) och driver det populära instagramkontot @vadallaforaldrarbordefaveta
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Vad alla föräldrar borde få veta

    Kajsa Lönn Rhodin, Maria Lalouni

    Att vara förälder är något av det svåraste och roligaste som finns i livet. Gör jag rätt? Är jag tillräckligt bra? Hur vill jag vara som förälder? Föräldraskap innebär m&aring...