Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2023-09-08
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
15 x 200 x 129 mm
Vikt
350 g
SAB
Vlad
ISBN
9789127179998

Åren går, adhd består : Att få en diagnos som vuxen och åldras med adhd

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-09-08
261
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Hur är det att som vuxen plötsligt inse varför vissa saker alltid verkar bli fel? Varför andra människor gång på gång missförstår en? Och varför man inte tar tag i och bara gör allt det där man borde göra?

Många vet att adhd är vanligt hos barn. Men det är inte lika välkänt att adhd sällan växer bort och att många vuxna därför lider av adhd – med eller utan diagnos.

Kanske har du precis fått din adhd-diagnos, eller så lever du med, är vän med eller jobbar med någon som nyss gjort en adhd-utredning. Åren går, adhd består fokuserar på de förändringar, både i kroppen och livet, som sker i olika utsträckning för oss alla med årens gång. Och om vikten av att få rätt förklaringsmodell – även om det kommer sent i livet.

Fler böcker om adhd hittar du här .

”Jag har träffat så många vuxna, så många mor- och farföräldrar som känner igen sina barns och barnbarns svårigheter och beteenden och som nu äntligen förstår varför deras egen barndom varit så kaotisk och full av skav och konflikter. Det kan låta som en klen tröst, men enbart den insikten kan vara mycket läkande. Många har hittat strategier som tidvis har fungerat för dem, när jobb, familj och en stöttande partner har skapat struktur och rutiner. Men många har också berättat om hur dessa ramar och rutiner rasat ihop i perioder av förändring, när arbetslivet förändrats eller när de gått i pension.”

Lotta Borg Skoglund är överläkare i psykiatri och docent vid Uppsala universitet. Hon är grundare av SMART Psykiatri och Letterlife . Hennes forskning handlar om ADHD, hormoner, och hälsomässiga konsekvenser av neuropsykiatriska diagnoser. Lotta har flera uppdrag som expert och debattör i tv och media. Hon har givit ut en rad böcker på Natur & Kultur: Lyssnar din tonåring? (2017, tillsammans med Liria Ortiz), ADHD – från duktig flicka till utbränd kvinna (2020), Svart bälte i föräldraskap (2021, tillsammans med Martina Nelson) och ADHD på jobbet (2022, tillsammans med Martina Nelson).

Sagt om boken:

”Bokens styrka är att den baseras på forskning i kombination med berättelser från vardagen där människor som upplevt dessa situationer har delgett sin version. Åren går, adhd består är en mycket bra bok med robust innehåll som förmedlar värdefulla kunskaper om en vanlig funktionsnedsättning som ibland diagnostiseras sent i livet.”
Katharina Jacobsson, BTJ-häftet nr 19, 2023
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Åren går, adhd består : Att få en diagnos som vuxen och åldras med adhd
 2. +
 3. Adhd på jobbet : Om forskning, hjärnan och strategier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Adhd på jobbet : Om forskning, hjärnan och stra... av Lotta Borg Skoglund, Martina Nelson (häftad).

Köp båda 2 för 520 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Åren går, adhd består : Att få en diagnos som vuxen och åldras med adhd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fyller en viktig funktion
  Stina_49, 8 januari 2024

  Jag tror att många kommer bli oerhört hjälpta av den här boken. Det finns nog fler kvinnor än jag som aldrig haft en läkarkontakt som pusslat ihop livets alla sjukdomar, symptom och besvär och här är en bok som gör det. Jättefint skriven och extremt förtroendeingivande. Hoppas den översätts och publiceras i resten av världen!

 2. Så viktig bok
  veronicas_bok_bak_liv, 9 november 2023

  Hur är det att som vuxen plötsligt inse varför vissa saker alltid verkar bli fel? Varför andra människor gång på gång missförstår en? Och varför man inte bara tar tag i och bara gör allt det som man borde göra? Många vet vet att Adhd är vanligt hos barn, men det är inte lika välkänt att många vuxna lider av sin diagnos.

  Den här boken är så viktig, ett ämne som man aldrig ska sluta belysa och prata om. Jag har läst en hel del böcker om Adhd men inga andra slår Lotta Borg Skoglunds b... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lotta Borg Skoglund