Det underskattade sinnet : om människans okända förmåga att uppfatta dofter (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2023-08-04
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
220 x 145 x 22 mm
Vikt
430 g
SAB
Dodbe
ISBN
9789127180352

Det underskattade sinnet : om människans okända förmåga att uppfatta dofter

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-08-04
259
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det mänskliga luktsinnet är, tvärtemot vad många tror, utomordentligt känsligt. I djurriket är det bara hunden som slår oss när forskarna testar känsligheten för lukter.
Att känna lukter är det enklaste och naturligaste i världen. Vi gör det hela tiden. Du andas in var fjärde sekund. Det blir nästan uppemot 1 000 inandningar i timmen och över 20 000 gånger varje dygn. Luften för med sig lukter som påverkar oss på djupet. luktandet samspelar med de andra sinnena, det är det mest uråldriga, men samtidigt det mest förfinade av våra sinnen.
Jonas Olofsson är professor i psykologi och en av världens ledande forskare på människans luktsinne. I Det underskattade sinnet får vi lära oss inte bara att det mänskliga luktsinnet är utomordentligt känsligt, och att vi har underskattat vår känslighet, utan också att luktsinnet använder vår hjärnas fulla kapacitet – och kan tränas upp.
Att känna lukter är en intellektuell process som inte börjar i näsan utan i hjärnan, redan innan luktmolekylerna når sin destination. Luktprocesserna formas av förväntningar och erfarenheter. Det innebär att vi kan göra våra liv rikare och bättre när vi återupptäcker luktsinnet med hjälp av insikter från psykologi och hjärnforskning.
Vi lever i synsinnets tidsålder, och lukterna har hamnat i skymundan. Men efter en lång period i det fördolda har allt fler insett luktsinnets betydelse. Varje lukt är ett tvärsnitt mellan våra tankar och våra känslor. En mötesplats för nutiden, barndomen och tidernas begynnelse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det underskattade sinnet : om människans okända förmåga att uppfatta dofter
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det underskattade sinnet : om människans okända förmåga att uppfatta dofter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket intressant!

    Den här boken täcker ett tomrum i populärvetenskapen, tycker jag. Den är välskriven och innehåller mängder av information jag inte tidigare kände till. Det enda jag hade en smula svårt med var att författaren förflyttar fokus från det ena till det andra och tillbaka igen... men det kanske behövdes för att vara extra tydlig med budskapet? Hur som helst är boken klart läsvärd!

Visa alla 1 recensioner