Hunger (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2023-05-17
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127180659

Hunger E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-05-17
169
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Mia och Emil har påbörjat en fertilitetsbehandling efter ett års fruktlösa försök att bli gravida. De har träffats lite senare i livet: Emil har två barn sedan tidigare, Mia längtar efter ett eget. Mia är författare och för att hantera sin oro över situationen börjar hon skriva. Arbetet med texten sväller och ju mer exakt hon lyckas skildra sin längtan, sin skräck, sin kroppsliga och känslomässiga utsatthet, desto mer hotar det konstnärliga projektet att få hela livsbygget att rasa samman.

Hunger är en vacker och gripande roman om begäret, hungern, efter liv och det levande.

Tine Høeg utforskar driften som erotik och skaparkraft ? och i sammansmältningen av dessa två driften efter nytt liv. Romanen utspelar sig under nio månader av IVF-behandling, i en kropp som visas i helfigur: som är orolig, kåt, ömsint, hoppfull, sorgsen, galen. Det är ett existentiellt gränstillstånd som Tine Høeg ger språk. Samtidigt är Hunger en berättelse om stor kärlek mitt i livet och att älska barn som inte är ens egna: en stark skildring av livets ljusa, bärande kraft.

?En mörk roman om driften efter ett barn. Och en upphöjelse av de kvinnor som samhället gärna hånar ? bonusmammor, styvmammor och barnlösa kvinnor ? Det känns avgörande att kunna läsa om kärleken i den sammanförda familjen ? en gripande roman.?
Politiken

?Skriften bränner upp sidorna i Tine Høegs vackra och sinnliga roman ? Hunger fyller utan tvivel ett tomrum i samtalet om vår tids kvinnoliv ??
Litteratursidan
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tine Høeg