Vildplockat kokboken (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2023-04-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Sjöberg, Klas (foto)
SAB
Qcaa
ISBN
9789127181168
Vildplockat kokboken (inbunden)

Vildplockat kokboken

Inbunden Svenska, 2023-04-21
251
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Rallarros, kirskål, spansk körvel och maskros - det är bara några av de vilda växter som är utmärkta att använda i matlagning. I Vildplockat kokboken finns recept på rätter som svamppesto med vitkål, tartar med rostad björkbladsmajonnäs, toast med sillkremla, hjortronsoppa med älgörtskräm och karameller med smak av kvanne.

Utifrån ett 50-tal vilda växter och svampar delar Niki Sjölund och Lena Flaten med sig av drygt 100 recept med smaker och råvaror från skog, fjäll och ängsmark. Du får tips om hur du tar hand om det du plockat genom konserveringsmetoder som att torka, lägga in, jäsa och syra - samtidigt som du lär dig att bygga upp ditt eget skafferi. Till varje växt hittar du också information om bland annat växtplats och skördetid.

Författarna vill inspirera till att vi ger oss ut i naturen och hittar de ätbara växter som ofta står där mitt framför ögonen på oss. Ett no waste-tänk genomsyrar hela boken - det mesta går att ta vara på!
Visa hela texten

Fler böcker av författarna

  • Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär och svampar från den svenska naturen

    Niki Sjölund

    "Det är på tiden att någon har skrivit den här boken." Matgeek Med rätt kunskap kan en vanlig skogspromenad bli en spännande jakt på naturlig mat och vilda smaker. I boken Vildplockat lär du känna en mängd svenska blommor, örter, bär, sv...

  • Vildplockad svamp

    Niki Sjölund

    "Vildplockad svamp är en inspirerande djupdykning i svamparnas värld som fyller en funktion och är bra att ta med sig ut i skogen på svampplockningen." BTJ Kan du äta röksvamp och går det att smaksätta glass med rödgul trumpetsvamp? Vilk...