Hundens hemligheter : om vanliga men oförklarliga beteenden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2023-01-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Edström, Sara (form) / Prieditis, Linda (foto)
Dimensioner
226 x 164 x 20 mm
Vikt
592 g
SAB
Qdfja
ISBN
9789127181496

Hundens hemligheter : om vanliga men oförklarliga beteenden

(19 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-01-13
289
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
... under hållande om hundens oförklarliga beteenden. Linda Prieditis underbara studioporträtt av olika hundar är som en egen vacker bok i boken.

Dagens Nyheter

Per Jensen har skrivit en mycket intressant och viktig bok som vänder sig till en bred läsekrets. […] Här finns en imponerande respekt för arten och en uppmaning till människan att förstå hunden. Betyg 5 av 5.

BTJ
Har du undrat varför hundar gärna äter märkliga saker, som gräs eller bajs? Eller varför de rullar sig i stinkande högar och lägger så mycket tid på att leka och sova? På ett lättläst och pedagogiskt sätt tar Per Jensen upp dessa och en rad andra hittills obesvarade gåtor och presenterar, med humor och en stor kärlek till hundar, hur vetenskapen försökt lösa dem. Författaren tar oss med på en vindlande resa på jakt efter nycklarna till hundens vanliga men svårförklarade beteenden. Även om boken inte ger alla svar får du nya och oväntade insikter om hundars märkliga vanor utifrån den allra senaste forskningen. Dessutom möter vi en rad historiska hundar som varit livsavgörande för enskilda människor och ibland hela mänskligheten. Vi träffar allt från den lilla hund som begravdes tillsammans med sin ägare för 12 000 år sedan till Atlas, som räddade sin matte från att bli överkörd av en framrusande snöplog.

Per Jensen är professor i etologi, läran om djurs beteende. Han har skrivit flera böcker om hundar, till exempel Hundens språk och tankar, Den missförstådda hunden och Att Leva med hund. Per har forskat på hundars och andra djurs beteende i mer än 40 år och har lika lång erfarenhet av att själv leva med hund. Han är en uppskattad föreläsare och ofta anlitad av media när det handlar om djur och vetenskap.

..................................
Spännande och rolig läsning!

Hemmets Journal
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hundens hemligheter : om vanliga men oförklarliga beteenden
 2. +
 3. Hundens språk och tankar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hundens språk och tankar av Per Jensen (inbunden).

Köp båda 2 för 548 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Hundens hemligheter : om vanliga men oförklarliga beteenden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hundens hemligheter
  Daniel Lodeiro, 24 december 2023

  Underbar. Fri från fördomar och myter, ärlig, väl skriven, mysig. Hoppas många läser den och njuter så som jag gjort.

 2. Läsvärd

  Mycket bra. Inget nytt men ändå spännande att läsa.
  Lyssnade på ett föredrag först och läser sedan boken. Lätt att läsa.

 3. Intressant läsning

  Per Jensen skriver om vardagliga händelser och beteenden hos hunden som man ser och hör men inte tänker på varför de sker. Kul och intressant bok!

 4. Positivt överraskad
  Bo , 2 mars 2023

  Ovetande om vad som kunde förväntas blev boken en positiv överraskning. Ödmjuk och välskriven kring hundens hemligheter. Kan absolut rekommenderas.

Visa alla 4 recensioner