Kvinnor utan barn (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2024-01-12
Förlag
Weyler förlag
ISBN
9789127182349

Kvinnor utan barn E-bok

om reproduktion och livets mening

E-bok,  Svenska, 2024-01-12
169
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Platon sade att kvinnan rent fysiskt är i behov av att bli gravid. Sigmund Freud lär som svar på frågan »Vad vill en kvinna ha?« ha proklamerat: »en bebis!« Och Ellen Key menade att ett liv utan barn är ett svek mot kvinnans äkta natur.
De är alla döda nu, men frågan kvarstår: Får man vara kvinna fullt ut om man inte har barn?
Kvinnor utan barn är en bok om vad som händer med en kvinnas liv om hon aldrig blir mor. Vem är hon, vad är hennes plats i historien och hur ser samhället på henne? Inte minst handlar det om den självrannsakan som ofta inträffar när medelåldern närmar sig men moderskapet uteblivit.

Sara Martinssons förra bok Knäböj blev rosad av kritiker och nominerad till Augustpriset. Med utgångspunkt i den egna erfarenheten skildrar hon nu hur den mest personliga aspekten av livsloppet kan förvandlas till den mest politiska.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Martinsson

  • Knäböj : om kvinnor och styrketräning

    Sara Martinsson

    "Blytungt, rappt och roligt om kvinnlig styrketräning" Dagens Nyheter "Rör sig mellan gymgolv och tanketradition, med en personlig, påläst och stilistiskt säkert ton. / / Så lyckas Martinsson fördjupa och komplicera den samtida disk...

  • Knäböj

    Sara Martinsson

    Idag är styrketräning en helt självklar träningsform för svenska kvinnor. Men fram till nyligen var det en tabubelagd syssla, och om den skulle utföras skulle det helst inte ske utanför hemmet. Att som kvinna tävla i sporten tyngdlyftning var otän...