Bara glädje hjärtat rymmer (ljudbok) NY
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (316.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Anna Thiam
Utgivningsdatum
2024-04-19
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127182974

Bara glädje hjärtat rymmer Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2024-04-19

Styckköp

131

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Revykungen Ernst Rolf är en superstjärna i 1920-talets Sverige. När han under ett gästspel i Oslo visar intresse för den unga skådespelerskan Tutta Berntzen tror hon knappt att det är sant. Pojken från Falun som sjöng bondvisor har lyckats nå toppen av svensk underhållning - men nu är han trött. Kanske är detta hans sista chans till kärlek? Tutta är söt och begåvad och han kan göra henne till primadonna.

Bara glädje hjärtat rymmerär en underhållande resa genom ett dramatiskt äktenskap med själva livet som insats. Utåt är allting charm, kupletter och dans. Men färden mot botten har börjat. Ernst plågas av manier och ångest. För Tutta är det hennes framtid och karriär som ligger i vågskålen. En ny kvinnoroll ligger precis inom räckhåll.

Världarna som Ernst Rolf skapar på scen är osannolika: Slalombackar! Balettflickor! Guldregn! I slutet av revyn visar han upp sina tomma fickor, och publiken tjuter av skratt.Lägg dina sorger i en gammal säck,sjunger Ernst, medan depressionen härjar i Europa.

Moa Eriksson Sandberg har skrivit en färgstark och levande roman om två människors försök med att älska, i en tid som kan likna vår. Där vi underhåller oss till varje pris, samtidigt som det mörknar omkring oss.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Moa Eriksson Sandberg