Mönster (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2024-09-20
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Rådvik, Fanny (foto)
SAB
Ibz
ISBN
9789127183315

Mönster

Inbunden,  Svenska, 2024-09-20
259
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
Rutan fungerar särskilt bra som en form av struktur och verktyg för att förstå det som behöver förstås, för att sätta samman färgkompositioner och som möns­terrapport. Den tar för sig och fortsätter i evighet om du vill. Att ha rutan som ansats är därför en mycket bra idé om du gillar repetition, tillgänglighet, skala och konsekvens.

Konstnären och formgivaren Evelina Kroon har hängett sig helt åt rutan som uttrycksform. Genom måleri, färgteori och sin unika tejpteknik skapar hon ett strikt grafiskt mönster som kan användas i allt från inredning, matlagning, hantverk, kläder och måleri.

I den här boken får du följa Evelinas arbete i ateljén, i hemmet och i det offentliga rummet. Korta berättelser kompletterar praktiska instruktioner på hur du kan skapa ett rutigt bord, måla ett golv eller göra en schackrutig tårtbotten. Du får även ett par färdiga färgställningar och materialtips.

Evelina Kroon är utbildad på Konstfack och är verk­sam som konstnär och formgivare. Hon har gjort flera samarbeten med bland andra Svenskt Tenn, mattfö­retaget Layered, Arket, Tonn Furniture, WaterAid och vinimportören Fria Viner. Evelina har haft separatut­ställningar och deltagit i flera grupputställningar. 2023 gjorde hon en offentlig utsmyckning på Sergels torg.
Visa hela texten