Robot : drömmar och mardrömmar om mänskliga maskiner (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
290
Utgivningsdatum
2024-01-08
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
230 x 160 x 22 mm
Vikt
596 g
SAB
Pbad
ISBN
9789127183735

Robot : drömmar och mardrömmar om mänskliga maskiner

Inbunden,  Svenska, 2024-01-08
259
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Överlag är det här rätt kul läsning, och borde läsas av alla som är intresserade av symbiosen mellan människor och maskin."
Sydsvenskan

Det som gör boken till så svängig läsning är att det rör sig om en kulturhistorisk exposé snarare än teknikhistoria, där en stor del ägnas åt drömmen om de så kallade automaterna."
Dagens nyheter

"Boken ”Robot” berättar en spännande och inspirerande historia om teknikhistoriens drömmar om att skapa en perfekt mekanisk människa. Den ger också en utmärkt historisk bakgrund till den snabba utvecklingen som sker i vår samtid inom AI och robotik."
Opulens

Alla vet vad en robot är, men alla inser inte hur många av människosläktets drömmar och mardrömmar den rymmer. En robot kan vara slav eller gud, orakel eller monster, den perfekta soldaten eller en bättre människa än vi någonsin kommer att bli.

Hoten och löftena i den artificiella intelligensens framtid är en av vår tids mest brännande frågor. Men den är inte ny. Som den här boken visar går frågan tillbaka ända till den mänskliga civilisationens begynnelse. I de flesta kulturer genom historien har fantasin om att tillverka konstgjorda människor florerat, och ibland har man försökt göra verklighet av den. Det är en fantasi som säger mycket om mänsklighetens förhoppningar och farhågor, och om dess syn på sig själv.

I den här boken gör vi en resa genom den konstgjorda människans historia, från stenålderns magiska skulpturer till vår tids androider, via det gamla Egyptens rörliga gudastatyer, medeltidens alkemister, upplysningstidens musicerande automater och industrialismens ångmänniskor. Det är en berättelse om framtidstro och entreprenörskap, men också om rädslan för vad som händer när människan gör sig själv till skapare. Det är en bok att tänka med för både den historiskt och den tekniskt intresserade.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Robot : drömmar och mardrömmar om mänskliga maskiner
  2. +
  3. Tillsammans : människan som människans räddning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillsammans : människan som människans räddning av Lasse Berg (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peter K Andersson