Dagbok från 20-talet : om våld och språklöshet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
130
Utgivningsdatum
2023-09-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
203 x 131 x 15 mm
Vikt
312 g
SAB
Hc
ISBN
9789127184282

Dagbok från 20-talet : om våld och språklöshet

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-09-01
229
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
”Lunabba briljerar. (...) Det finns en poetisk rytm i Lunabbas språk, han undviker klichéer och låter vreden kväva sentimentaliteten. Resultatet blir en episk anklagelseakt, en skoningslös skildring av Sveriges svek och – framför allt – början på ett spännande författarskap.”
Malin Persson Giolito

”Han har en sällsynt litterär begåvning… Lunabba brottas med etiken, estetiken och politiken med stor stilsäkerhet … Det är som att läsa Frantz Fanons klassiska ’Jordens fördömda’, men där sammanhanget skiftat från Algerietkriget 1961 till Malmö sommaren 2022.”*
Sydsvenskan

”Nicolas Lunabba berättar nervigt om samhällets monumentala misslyckande … en anspråkslös men bultande liten bok …angelägenhetsgraden kan ingen ta miste på.”
Dagens Nyheter

”Precis som tidigare arbetarlitteratur skapade ett utrymme för arbetarklassen i den litterära offentligheten lyckas Nicolas Lunabba med boken Dagbok från 20-talet karva ut en plats för den rasifierade arbetarklass som det ständigt pratas om … Lunabba kommer så nära det går och romantiserar inte … I den mån Nicolas Lunabba över huvud taget gör anspråk på att ha lösningar finns dessa i politiken och kollektivet och inte hos individen.”
Arbetaren

”… ett enda långt undersökande av vad som driver unga män att ta till våld. Precis som ’Blir du ledsen om jag dör?’ från förra året är det smärtsam och absolut nödvändig läsning.”
M-magasin

”Dagbok från 20-talet är varken sentimental eller sardonisk, utan en vederhäftig beskrivning av samtiden. … I Lunabbas berättelse är gatuvåldet centralt, författaren reflekterar och betraktar denna företeelse och dagens samhälle ytterst pregnant. Språket är mycket lättfattligt och expressivt. Boken är både ett viktigt samhällsdokument och en tänkvärd skönlitterär roman, som är relevant såväl för den intresserade allmänheten som i samhällsdebatten.”
BTJ

”Dagbok från 20-talet är en ansträngning att lyfta de döende ungdomarna ur vardagens brus. När andra påtalar strängare straff vill Lunabba ge tillbaka mänskligheten till killarna som fallit ner i våldsspiralen.”
Tidningen Vi

"Förmågan att bygga upp stämning och atmosfär, att framställa människor och situationer i sin komplexitet är en kvalitet som lyser igenom hela boken. ... Dagbok från 20-talet är en bok att återkomma till, att läsa tillsammans, att tänka med ... hans frågor som sträcker sig mellan våldets konsekvenser och litteraturens kraft, den utsträckning i vilken han vågar tala utifrån sig själv gör att boken kan öppna rum för samtal med och mellan unga."
Tidningen Flamman

...............................................................

Sommaren 2022 blir ovanligt våldsam, under ett våldsamt årtionde i Sverige.

Dagbok från 20-talet är Nicolas Lunabbas djupt personliga anteckningar under några sommarmånader. Det är ett tidsdokument och en essäistisk betraktelse över en av v&ar
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dagbok från 20-talet : om våld och språklöshet
  2. +
  3. Blir du ledsen om jag dör?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blir du ledsen om jag dör? av Nicolas Lunabba (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dagbok från 20-talet : om våld och språklöshet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Poetiskt och rytmiskt
    @bokslukarfeministen, 28 februari 2024

    Dagbok från 20-talet av Nicolas Lunabba är en personlig roman i dagboksformat som äger rum under sommaren 2022 som var en ovanligt våldsam sommar, under ett redan våldsamt årtionde i Sverige. Nicolas Lunabba skriver dagboksanteckningar om våldet i Malmö under några sommarmånader, vilket han gör på ett djupt personligt sätt då hans egna erfarenheter speglas i boken. Dagbok från 20-talet är ett tidsdokument och en essäistisk betraktelse över en av vår tids ödesfrågor: gatuvåldet. Vi får veta hu... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nicolas Lunabba