Vanliga människor : autistens guide till galaxen (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (100.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Clara Törnvall
Utgivningsdatum
2023-09-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127185425

Vanliga människor : autistens guide till galaxen Ljudbok

(33 röster)  |   Läs 6 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-09-01

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
- Jag är autistisk. Det betyder att människor omkring mig har ett funktionssätt som får dem att säga saker de inte menar, strunta i överenskommelser, misslyckas med att hyperfokusera på viktiga ämnen, ha opålitliga minnen, göra underliga antydningar och stirra mig rakt i ögonen.
- Så varför säger man att du är den konstiga?
- För att de är fler.

Det här är en bok om neurotypiker. Så kallas människor som inte har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, som autism eller adhd/add. De är inte alltid lätta att begripa sig på. Boken är för dig med erfarenhet av autism som vill lära dig att förstå de vanliga människorna bättre. Deras värld är udda, men de tänker sällan på sig själva som avvikare.

Boken är en rolig ögonöppnare som vänder på perspektiven med hjälp av fakta, tips, ordlistor, test och röster från unga autistiska människor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Vanliga människor : autistens guide till galaxen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra!
  Maria, 15 januari 2024

  Mycket aha-upplevelser, så intressant och lärorik, speciellt som förälder till barn med diagnoser bla autism. Rekommenderar!

 2. Tankeväckande och viktig info
  Helena (Falun), 3 januari 2024

  Så bra info till alla oavsett om man själv har diagnos, känner någon med diagnos eller helt enkelt möter många människor i vardagen, skolan och på arbetet.
  Alla chefer borde utbildas i detta för jag gissar att många konflikter på arbetsplatser grundar sig i just denna problematik, dvs att vi utgår från djupt rotade normer och osynliga regler som jag genom boken lärde mig inte alls är så självklara och utgör "sunt förnuft" som jag trott. Enkelt och informativt skrivet. En ögonöppnare!

 3. Läsvärd med mycket bra info!
  -, 25 december 2023

  Fantastiskt bok - bra initiativ att ni skrev den! ¿
  Jag gillade att man fick höra tydliga och bra beskrivningar ifrån vardagen.

  Hur personer tänker, samt hur fel det också kan bli när man inte ha kännedom om diagnosen.

  Mycket nyttig o bra kunskap!
  Läs boken - ni kommer lära er såå mycket!

 4. Bra och tänkvärd
  Trasan, 17 november 2023

  Bra och tänkvärd

 5. Utmärkt
  Anna, 15 november 2023

  Tydlig, ärlig och innehåller många praktiska tips och insiktsfulla förklaringar.

 6. En ögonöppnare!
  Momo (Stockholm), 2 november 2023

  Det här är en viktig bok för skolvärlden och för alla oss som inte har någon tung diagnos, klarar oss ganska bra men som faller socialt med jämna mellanrum. Vad är det för fel på mig? Boken skingrar min osäkerhet och gör mig rustad att hantera tillvaron. Att ta hänsyn till både mig själv och min omgivning. -Tänk om den svenska grundskolan också kunde förmedla det här till alla barn och ungdomar och ge de verktyg som behövs för att blomma och utvecklas istället för att få dem att känna sig mis... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Clara Törnvall