Regnmakaren (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2024-09-20
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
SAB
Hcf(yb)
ISBN
9789127186293

Regnmakaren

Inbunden,  Svenska, 2024-09-20
129
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
När det regnar tänker Baran alltid på sin pappa, regnmakaren. Han stannade kvar när Baran och mamma tvingades fly efter ett bombanfall mot lägret i bergen. Nu bor Baran och mamma i Sverige, i ett hus så högt att det nästan nuddar molnen, och han har just börjat förskolan.
När Barans pappa äntligen kommer, åker de till Arlanda för att möta honom. Snart ska pappa hålla Baran hårt i famnen, som förut.

Regnmakaren är en tidlös berättelse om flykt, förlust och längtan. Men också om ett barns förmåga att finna sin plats i ett nytt, främmande land. Ishtar Bäcklund Dakhils gripande illustrationer berättar växelvis om Barans nya vardag och om de starka minnena från bergen som återkommer i hans drömmar.

Zanyar Adami är författare, filmregissör och VD . Som grundare av tidskriften Gringo tilldelades han Stora journalistpriset 2005. Han har skrivit och regisserat flera prisbelönta filmer och radiodraman. Den självbiografiska romanen Glaspojken (2021) handlar om hur han ensam kom till Sverige från Kurdistan som femåring. Till vardags är han VD för mediehuset Fanzingo som sprider ungas berättelser. Regnmakaren är hans första bok för barn.

Ishtar Bäcklund Dakhil är konstnär och bilderboksskapare, utbildad på Konstfack och California College of the Arts.
Visa hela texten

Fler böcker av författarna

  • Glaspojken

    Zanyar Adami

    En pojke föds 1981 som son till två kurdiska gerillasoldater. De upptäcker tidigt att pojken har en blodsjukdom som utan rätt vård kan innebära döden. Han lämnas hos sina morföräldrar, men familjen tvingas fly kriget från Iran till Irak där de öve...