Vakna min kastanj (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
31
Utgivningsdatum
2023-10-09
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127186811

Vakna min kastanj E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-10-09
49
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Vakna min kastanjär en finstämd och hoppfull berättelse med alldeles, alldeles underbara bilder.

Johanna Hejdenberg, Arbetarbladet

På en gård i stan finns en stor kastanj. I huset bor en flicka. Det är vinter och det stora trädet sover. Flickan försöker väcka trädet med en ficklampa men det vaknar inte ens när vårsolen skiner på det. Det är gammalt och trött. Känner det sig ensamt? Flickan flyttar in i trädets krona för att ingen ska hugga ner det. Stegen sparkar hon bort för säkerhets skull. Trädet berättar om kastanjebarnen. Om ett som följde med en hund och slog rot i en park och om ett annat som reste ända till Skåne i en gubbes ficka. Jag lever, säger trädet. Jag lever, och jag kan aldrig dö.

En vemodig men hoppfull berättelse om en flicka och hennes älsklingsträd.

Åsa Mendel-Hartvig (1977) bor i Stockholm och är utbildad journalist. Hon och är verksam som författare och skribent men jobbar till vardags som kommunikationsansvarig på Sveriges Konsumenter. Hon skriver både bilderböcker och kapitelböcker för barn i åldrarna 0-7 år.

Ane Gustavsson (1971) är illustratör och altviolinist, utbildad vid Musikhögskolan i Oslo. Hon har arbetat vid flera stora symfoniorkestrar i Norge och Sverige och bor i värmländska Arvika.

Åsa Mendel-Hartvig och Ane Gustavsson har tillsammans gjort en finständ berättelse om livets kretsgång. Allt som lever dör, men finns på sätt och vis ändå kvar i nästa generation.

Bubblan i Bibblan

Precis som i författarens och illustratörens tidigare böcker om Otis finns det något skört och mjukt, men samtidigt lekfullt i den här boken som jag tycker mycket om.

Eva Emmelin, Norra Skåne

Gustavssons stämningsfulla bilder gestaltar skeendet med ömsinta möten mellan det mustiga och skira./.../ Imponerande är också hur speglingar i fönsterglas och skiftningar i fasader blir bärare av egna bilder, samtidigt som även de berikar huvudspåret. Vakna min kastanj är en både vemodig och hoppfull bok om vänskap och natur.

Jonna Fries, Blekinge Läns Tidning
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åsa Mendel-Hartvig