Barrbarnet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2024-09-06
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
SAB
Hcf(yb)
ISBN
9789127186934

Barrbarnet

Inbunden,  Svenska, 2024-09-06
129
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
En blåsig höstmorgon knackar det på dörren och ett ensamt barrbarn med pinniga ben kliver in i lekstugan. Hon barrar som en julgran och Gertrud, Britten och Jones frågar om hon är hungrig. Då slickar hon i sig sylten på en macka och flyttar in under chiffonjén. Sen sitter hon där och barrar. Gertrud kammar henne med en skurborste. De sopar och skyfflar hela tiden, men sticker sig i alla fall under tassarna. Det är barr överallt! Till slut får Jones nog och skriker att han hatar allt som sticks. Nästa morgon är Barrbarnet borta.

Klara Bartilssons första egna bilderbok Barrbarnet är ett lekfullt och sällsamt stickigt bilderboksdrama som träffar rakt i hjärtat. Texten är egensinnig och varmt humoristisk. De detaljrika bilderna är stämningsladdade och färgstarka.

Klara Bartilsson är illustratör, bildkonstnär och mönsterformgivare utbildad på HDK i Göteborg. Bilderboken Morsan är haffad (2023) med Klaras Bartilssons illustrationer och text av Daniel Sjölin tilldelades Spårhunden, priset för årets bästa barn- och ungdomsdeckare.
Visa hela texten

Fler böcker av Klara Bartilsson