Ufot : Mörkåsen (1) (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Mörkåsen (del 1)
Läsålder
6-9 år
Utgivningsdatum
2024-08-23
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
ISBN
9789127187054

Ufot : Mörkåsen (1)

Inbunden,  Svenska, 2024-08-23
139
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
Byn Mörkåsen ligger i skuggan av Mörksuggeskogen, som är en hotspot för det oförklarliga. Folk i byn funderar oftast inte över allt konstigt som händer, men ibland rinner bägaren över och då muttras det om att bränna ner skogen. Nikki är en 11-årig flicka som tillsammans med sina tre vänner Flora, Bastian och Ugglan både försöker skydda folk i Mörkåsen från skogens faror och farorna i skogen från folket i byn.

När märkliga ljusfenomen visar sig i närheten av Mörkåsen och allt fler övergivna bilar hittas längs väg 270 förstår Nikki och hennes vänner att de är ett nytt mysterium på spåret. Kort därefter försvinner en hel småbarnsgrupp från förskolan Skogsgläntan. Något måste göras fort!

Ny spännande serie för alla mysterieälskare! Filmiskt, humoristiskt och rikt illustrerat. Inspirerad av klassisk sci-fi, men med djupa rötter i den svenska storskogen.

Tuvalisa Rangström är författare och dramatiker. Hon är verksam som dramaturg på Folkoperan i Stockholm. Bland hennes böcker för barn finns bilderböckerna Oväder (2017) och Expeditionen (2021), liksom Elins hemligheter – en handbok i häxkonst (2019).

Anna Pers Bräcke är utbildad på Högskolan för design och konsthantverk (HDK) i Göteborg och Rhode Island School of Design (RISD) i USA. Hon är bosatt i Dalarna och verksam som illustratör sedan 2021. Hon arbetar främst med reklam och redaktionella uppdrag. Mörkåsen är Anna Pers Bräckes debut som barnboksillustratör.
Visa hela texten

Fler böcker av författarna