Den svenska barn- och ungdomslitteraturens historia 1-2 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
1400
Utgivningsdatum
2024-09-27
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
SAB
Gc.092
ISBN
9789127188105

Den svenska barn- och ungdomslitteraturens historia 1-2

Inbunden,  Svenska, 2024-09-27
579
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
Den svenska barn- och ungdomslitteraturens historia sträcker sig över mer än 700 år, och här får den sin första ingående genomlysning. Verket ger en ny, spännande och ofta överraskande bild av barn- och ungdomslitteraturens förutsättningar och skiftande uttryck genom olika tider och presenterar mängder av nya texter och bilder.

I två band behandlas allt från berättande skönlitteratur, sagor, lyrik, visor, dramatik, bilderböcker, tecknade serier och barntidningar till läseböcker, ABC-böcker, religiösa skrifter och faktaböcker. Olika vittnesmål om läsning, såväl klotter som teckningar och läsarundersökningar, ger plats åt läsarnas röster och perspektiv.

Inte minst ger verket nya perspektiv på bildens betydelse i barn- och ungdomslitteraturen, och därför är verket rikt illustrerat, både med bilder ur barn- och ungdomsböcker och med bilder som placerar böckerna i tidens samhälle och kulturella miljö.

Den svenska barn och ungdomslitteraturens historia är skriven av Sveriges främsta kännare, ledda av Boel Westin, professor emeritus i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet (huvudredaktör), och Åsa Warnqvist, docent i litteraturvetenskap och chef för Svenska barnboksinstitutet (redaktör). Verket ingår i Svenska barnboksinstitutets skriftserie.
Visa hela texten

Fler böcker av författarna