Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2008-03-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Eva Björkander Mannheimer
Dimensioner
235 x 158 x 25 mm
Vikt
620 g
SAB
Dokba
ISBN
9789127196582
Mindfulness : en väg ur nedstämdhet (inbunden)

Mindfulness : en väg ur nedstämdhet

(20 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2008-03-01
359
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Mindfulness - en väg ur nedstämdhet är en ovanlig och varm självhjälpsbok för nedstämdhet och depression, som inte vill att du ska rycka upp dig eller tänka postivt.

I boken beskrivs hur vi människor känner och reagerar vid nedstämdhet och depression samt hur våra försök att rycka upp oss, ofta gör att vi sjunker allt djupare ned i depressionen. Våra försök att försöka förstå vad som är fel, där vi fokuserar på allt vad vi gör som inte fungerar, leder oss allt längre ner i en depressiv och negativ spiral.

Författarna guidar varsamt och med en varm ton läsaren genom texten och övningarna, som är uppbyggda för att avslöja de dolda psykologiska mekanismer som som skapar kronisk nedstämdhet. Via mindfulness lär sig läsaren att bryta de tankemönster som ofta leder till hopplöshet och förtvivlan och istället pröva att känna och vara närvarande.

Mindfulness eller ?medveten närvaro ? är en del av den tredje vågens KBT, men kommer från början från österländska traditioner inom medtiation. Metoden som presenteras i boken är ?mindfulness-baserad kognitiv terapi? (MBKT).

En cd-skiva medföljer med guidade meditationer som är skapade av Jon Kabat-Zinn just för den här boken. Den svenska CD-skivan är inläst av en svensk psykoterapeut, Anita Olsson, som har mångårig erfarenhet av mindfulness och som har varit med och introducerat metoden i Sverige.

Självhjälpsprogrammet är baserat på kliniskt beprövade metoder som i forskning visat sig minska återfallen av depression. Boken samlar kunskapen från fyra av världens mest erkända forskare och experter inom mindfulness och KBT, inklusive den bästsäljande författaren Jon Kabat-Zinn (Vart du än går är du där).

Boken och Cd-skivan kompletterar varandra och bidrar med kunskap och upplevelser kring hur vi männsikor fungerar psykologiskt, som vi alla kan ha glädje av för att känna oss mer närvarande och levande.

Originaltitel: Mindful way through depression - freeing yourself from chronic unhappiness

Översättning Eva Mannheimer
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mindfulness : en väg ur nedstämdhet
 2. +
 3. Beteendeaktivering vid depression : en handbok för terapeuter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Beteendeaktivering vid depression : en handbok ... av Christopher R Martell, Sona Dimidjian, Ruth Herman-Dunn (häftad).

Köp båda 2 för 701 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Mindfulness : en väg ur nedstämdhet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra bok!
  Susanne Håkansson, 14 februari 2017

  Boken beskriver mindfulness både med teori och praktik. Innehållet är enkelt att ta till sig. På ett lättbegripligt sätt berättar den om mindfulness som ett hjälpmedel mot stress.

 2. Tung start men det är värt det
  Johan, 14 juli 2016

  Ibörjan uppfattade jag boken som allt för deprimerande, men allteftersom jag läser mer och mer finner jag boken väldigt belönande att läsa. Jag har haft problem med nedstämdhet och stress i många år och är för närvarande kliniskt deprimerad och sjukskriven men är äntligen påväg tillbaka till livet och arbetet. Boken hjälper mig förstå mindfulness och varför grubbleri inte är bra. Jag har också börjat meditera tack vare den här boken.

 3. Bra bok, sämre CD
  Josephine , 4 februari 2014

  Bra med en bok på svenska om mindfulness. Skulle säga att denna går att använda även om man inte lider av klinisk depression utan bara vill ha bättre koll på Mindfulness, hur man gör, dess goda effekter mm. Enkelt skrivet och bra med exempel. Denna bok använder jag just nu som kursbok för en mindfulnesskurs på universitetet (7,5hp).

  CD kommer med. Gillade dock inte att det inte fanns en spårförteckning/lista i boken eller någonannanstans, det finns bara direkt på CDn vilket gör att n... Läs hela recensionen

 4. Bästa boken om Mindfulness jag läst! Den ger en...
  Petra Kahn, 28 augusti 2013

  Bästa boken om Mindfulness jag läst! Den ger en djupare förståelse för Mindfulness än andra jag läst. Bra språk och tankeväckande exempel.

 5. Mycket bra bok, budskapet ger en möjlighet till att...

  Mycket bra bok, budskapet ger en möjlighet till att finna ro och lycka vid tex. deppighet i sitt liv. Man får en möjlighet att bearbeta sina tankar och känslor på ett helt nytt sätt i medveten närvaro.

 6. Mycket bra! Skrivet på ett lättförståeligt,...
  Lotta Dahlgren, 11 maj 2013

  Mycket bra! Skrivet på ett lättförståeligt, hoppingivande och kärleksfullt sätt!
  Att boken innehåller en CD med övningar är pricken över i:et!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av författarna