Svenska broderier (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
1998-11-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
SAB
Qccad
ISBN
9789127351899

Svenska broderier

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 1998-11-01

Slutsåld

Allt fler upptäcker - eller återupptäcker - broderandets och broderiets tjusning. Här beskrivs både våra vanligaste landskapssömmar och nyskapande broderier inspirerande av svenska allmogesömmar. De presenteras med historik, beskrivning och arbetsritning.

Att brodera är åter på modet. Kvinnor, och även män, har återupptäckt broderiets tjusning. Det är roligt och lustfyllt, det är utvecklande, skaparlusten tillfredsställs och - inte minst - det är lugnande och avstressande.

Sverige har en lång tradition när det gäller landskapssömmar. Här presenteras de vanligaste; Delsbosöm, Järvsösöm, Jämtlandssöm, Hallandssöm, Marbosöm och Anundsjösöm och även nyskapande broderier inspirerade av svenska allmogesömmar.

Festremsor, julgirlander, dukar, bonader, barnmössor och mycket annat presenteras med historik,
beskrivning, arbetsritning (skala 1:1) och idéblad. Vackra och inspirerande färgfotografier illustrerar de utsökta broderierna. Även brodering av monogram tas upp och hur man tvättar och förvarar broderier.

Särskilt intressant för
allmänt handarbetsintresserade, slöjdlärare och textilutbildningar, studieförbund.

Ingrid Eggimann-Jonsson är verksam som textilkonstnär och hennes broderier och vävar har ställts ut både i Sverige och utomlands. Hon är utbildad på Konstfack med bl a Marianne Richter, Edna Martin och legendariska Anna-Lisa Hillerström som lärare. I dag bor hon i Schweiz och leder kurser i broderi och vävning inom vuxenutbildningen.

Åke Cyrus
är mode- och reklamfotograf och har bl a ställt ut fotografiska stilleben på Galleri Svenska Bilder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Svenska broderier. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Detta är den bästa boken på broderi området. Jag letar...
    Yvonne Peelen, 6 september 2013

    Detta är den bästa boken på broderi området. Jag letar redan länge att få köpa ett ex. men den finns inte längre till salu som ny ex. Tyvärr tycker alla andra människor också att den är så bra för den finns nästan aldrig som begagnad bok att köpa heller.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ingrid Eggimann-Jonsson

  • Yllebroderier

    Ingrid Eggimann-Jonsson

    Redan på medeltiden broderade man intressanta och dekorativa mönster på ylle och idag är denna teknik populärare än någonsin. I text och vackra instruktiva bilder presenteras här ett fyrtiotal broderier på dukar, kuddar och väggprydnader. Exempe...