Nya Beskärningsboken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2001-09-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Natur och Kultur
Medarbetare
Veltman, Han, 1928-
Illustrationer
ill.
Dimensioner
245 x 175 x 15 mm
Vikt
600 g
SAB
Qe
ISBN
9789127353312

Nya Beskärningsboken

Inbunden,  Svenska, 2001-09-01

Slutsåld

Det viktigaste redskapet för alla trädgårdsägare - om olika typer av beskärning (uppbyggnad, underhåll, föryngring) av fruktträd, prydnadsträd och buskar, rosor, kläng- och klätterväxter, barrväxter, häckar, formklippning och renovering av gamla träd. Att beskära trädgårdens vedartade växter är en intressant och viktig sida av trädgårdsarbetet. Det är dels fråga om en konstart, där träd och buskar beskärs för att öka deras skönhetsvärde, dels om växtvård så att bärbuskar och fruktträd orkar bära stora skördar och hålla sig friska under många år. Här får man nödvändiga grundkunskaper om träds och buskars biologi. Sedan följer grunderna i hur olika typer av beskärning går till (t ex skötsel av fritt växande trädkronor, formklippning och hamling) och beskärningsbeskrivningar för en mängd träd, prydnadsbuskar, bärbuskar och fruktträd. Hur man beskär de nya formerna av fruktträd (som spindelträd, familjeträd och pelarträd) och den äldre trädgårdens gamla och förvuxna träd och buskar beskrivs också i denna heltäckande bok.

Detta är 6:e omarbetade utgåvan av Beskärningsboken, klassikern på området. Föråldrade avsnitt har ersatts med senaste rön om olika typer av beskärning. Träd- och buskavsnitten är utökade med fler arter. Den praktiska beskärningsnyckeln längst bak i boken är också utökad med fler sorter.

Boken lämpar sig såväl för nyblivna trädgårdsägare som för blivande yrkesproffs.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Beskärningsboken

    Klaus Vollbrecht

    Lästips! Allt om trädgård Prydnadsväxter beskär man för att öka deras skönhetsvärde, fruktträd och bärbuskar för att de ska orka bära stora skördar och hålla sig friska i...