Yllebroderier (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2001-01-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Natur och Kultur
Medarbetare
Cyrus, Åke (fotograf), Köhlmark, Eva
Illustratör/Fotograf
Ingrid Eggimann Jonsson
Illustrationer
ill., foto
Dimensioner
310 x 220 x 15 mm
Vikt
600 g
SAB
Qccad
ISBN
9789127353589

Yllebroderier

(22 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad,  Svenska, 2001-01-01
317
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Redan på medeltiden broderade man intressanta och dekorativa mönster på ylle och idag är denna teknik populärare än någonsin. I text och vackra instruktiva bilder presenteras här ett fyrtiotal broderier på dukar, kuddar och väggprydnader. Exempel ges även på hur man , för att uppnå effekt och originalitet, kan brodera på bland annat klädesplagg, mössor, muddar och väskor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Yllebroderier
 2. +
 3. Rysslands militära fuck-ups

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rysslands militära fuck-ups av Mattis Bergwall, Per Wallin, Fredrik Hagelin (inbunden).

Köp båda 2 för 566 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Yllebroderier. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok
  Barbara Jansson, 7 maj 2018

  Jag har sett boken på biblioteket tidigare och därför ville jag ha den, och jag tycker att den verkligen är en bra bok.

 2. Inspirations källa

  Boken är helt fantastisk, flera idéer, tekniker. Nu är det bara att sätta igång. Härligt. Dessutom innehåller den så många vackra bilder att man mår bra av den bara genom att njuta och bläddra i den.

 3. En underbar bok!
  Babelfisk, 10 september 2014

  Vackra bilder och bra instruktioner. Boken får det att klia i fingrarna av skaparlust. Jag vill genast börja med ett eget yllebroderi. Det här är en bok man kan ha både glädje och nytta av länge!

 4. ett måste för de som älskar broderi/folklig konst
  H.M, 3 juli 2014

  Denna boken är helt underbar. Fantastisk. Man blir överlycklig när man bläddra boken. Jag hade haft en, men när det kommer ny tryckta köpte jag en till min god vän!

 5. Ett måste
  Marianne , 14 februari 2014

  En inspirerande bok med fantastiska broderier.
  Jag gav bort min första till min dotter så jag måste skaffa mig en ny egen.

 6. Fantastisk bok. Mycket härliga inspirerande bilder och...
  Gunhild Boman, 5 juni 2013

  Fantastisk bok. Mycket härliga inspirerande bilder och förslag om hur man kan använda dessa vackra broderier på kläder och annat. Har tidigare hittat den på bibliotek och nu hade jag turen och lyckan att kunna köpa mig en egen bok.. Rekommenderas varmt

Visa alla 6 recensioner

Övrig information

Intresset för broderi på ylletyg med garn av ull, silke eller linne ökar igen ¿ inte minst hos unga. Här presenteras tekniken utförligt och inspirerande. I vackra och instruktiva bilder, beskrivningar, arbetsritningar och idéblad visas ett 40-tal broderier. Inspiration och motiv har hämtats från gamla kulturskatter i Skåne, Jämtland, Härjedalen, Ångermanland, Hälsingland och Dalarna. Mest handlar det om blommor, men en mängd andra motiv finns inflätade i blomsterprakten, t ex träd, djur, änglar och människor. Här finns exempel på hur man broderar på dukar, kuddar och väggprydnader och hur man ¿ för att uppnå effekt och originalitet ¿ kan brodera på olika klädesplagg, mössor och muddar. Material, garner och olika stygn beskrivs liksom hur man gör tofsar och snoddar, tar tillvara restmaterial m m. Boken riktar sig till alla som tycker om att brodera, textillärare, kulturhistoriskt intresserade, hemslöjdsaffärer, tyg- och sybehörsaffärer