Bönbok : Vegetariskt Och Kulinariskt (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
132
Utgivningsdatum
2002-09-01
Upplaga
01
Förlag
Bokförlaget Natur och Kultur
Medarbetare
Hall, Pia
Illustrationer
ill.
Dimensioner
270 x 218 x 15 mm
Vikt
740 g
SAB
Qcabc
ISBN
9789127354142
Bönbok : Vegetariskt Och Kulinariskt (inbunden)

Bönbok : Vegetariskt Och Kulinariskt

Inbunden, Svenska, 2002-09-01

Slutsåld

Bönor, linser och ärtor är perfekta livsmedel som nu fått en renässans i många svenska kök. De är läckra och smakrika, nyttiga och billiga. Tillsammans med andra gröna livsmedel blir de proteinrika bönorna en komplett måltid. Här presenteras 70 spännande laktovegetariska recept på varmrätter, smårätter och efterrätter. Därtill en mycket informativ bönguide.

Här finns rätter för både vardag och fest - sallader, smårätter, soppor, gratänger, biffar, grytor, röror, desserter och bakverk - alla med uppgifter om tillagningstid och med smarta tillagningstips. Rispappersrullar med myntavinägrett, Toast au chèvre chaud med italiensk linssallad, Wok med persikor och cashew, Exotisk bönsalsa och Chokladsmulpaj är exempel som frestar.

I bönguiden får man bl a veta hur de olika bönorna ser ur, säsong, förvaring, koktider och näringsämnen. Intresset för de urgamla - och helt moderna - bönorna ökar alltmer. Inte nog med att de innehåller otroligt mycket nyttigt, de anses också förebygga hjärt- och kärlsjukdomar! Särskilt intressant för nyblivna veganer och vegetarianer som är osäkra på om de får i sig tillräckligt med näring, vegetarianer, veganer och blandkostare som också äter vegetariskt ibland.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Recensioner i media

Caroline Hofberg är matskribent och Bönbok är hennes femte matbok. Det här är hennes första renodlade vegetariska receptsamling, och den innehåller mycket nytt. Fokus ligger på bönor och linser, och det är inte alls är så torrt/tråkigt som det kan låta för den som helst äter kött.
Bönbok är skönt vit med klara, okonstlade fotografier. Maten är lättlagad och man behöver inte vara expert i köket för att våga sig på rätter som "burritos med linser och fårost" eller "kikärtsplättar med rödkålssallad." Tillagningstiderna för de olika rätterna är markerade med grönt, och det rör sig aldrig om några tidskrävande långkok.
Boken inleds med en guide i alfabetisk ordning. Vi får reda på vad som kännetecknar de olika bönorna, hur de smakar och hur länge de ska koka.

Hofberg har lagt tyngdpunkten på rätter som sallad, soppor och "röror", men här finns även läckra efterrätter. Kakaobönor och kaffebönor är den röda tråden, även om bärkompott och vaniljkokta päron också fått vara med.

Bönbok är en snygg och inspirerande kokbok för vegetarianer (och andra intresserade) och passar bra för den som vill ha mer än grundläggande kunskap i vegetarisk matlagning.