Kinesisk medicin (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2004-05-01
Upplaga
01
Förlag
Natur och Kultur
Medarbetare
Pöyhönen, Reijo
Illustratör/Fotograf
Gunnel Ginsburg
Illustrationer
foto
Dimensioner
240 x 190 x 15 mm
Vikt
600 g
SAB
Vml
ISBN
9789127355293
Kinesisk medicin (häftad)

Kinesisk medicin

traditionell läkekonst i modern tid

(18 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2004-05-01
459
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kinesisk medicin Kan levereras innan julafton
Här ges en överskådlig och initierad introduktion till hur kroniska sjukdomar och problem som utbrändhet, barnlöshet, depression, ryggbesvär, fibromyalgi och tinnitus kan behandlas utifrån ett kinesiskt perspektiv. Vi får veta vad som händer i kroppen vid olika obalanser, varför inte alla bör äta ginseng, hur mat används som medicin och hur man kan upprätta sitt eget apotek av örter och växter som finns tillgängliga här i Sverige.

Vad är egentligen kinesisk medicin? Hur ställer man diagnos och behandlar? Och hur skiljer sig den traditionella kinesiska medicinen från västerländsk skolmedicin?

Tanken att människokroppen är en dynamisk helhet och att kropp och själ hör ihop är central inom den traditionella kinesiska medicinen, som inte står i motsatsförhållande till skolmedicinen utan tvärtom kan fungera som ett komplement.

I unika intervjuer berättar kinesiska läkare som är verksamma i olika delar av världen om sin syn på sjukdomar och botande. Även patienter som behandlats för migrän, barnlöshet, klimakteriebesvär och andra åkommor utifrån den kinesiska medicinens principer berättar om sina erfarenheter.

Intressanta forskningsresultat och pågående forskning i Kina och Europa tas upp och boken redovisar också behandlingsmetoder i bl a akupunktur, tuinamassage, koppling och qigong. Enkla praktiska övningar finns också med.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kinesisk medicin
 2. +
 3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 678 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Kinesisk medicin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant
  Helen S, 22 januari 2020

  Suzanne Schönström skriver verkligen intressant och lättläst om kinesisk medicin så man skulle önska att man kunde lära sig boken utantill.

 2. Väldigt bra bok
  Colomba, 20 september 2019

  Väldigt bra bok, såväl design som innehåll, särskilt om man börjar intressera sig för ämnet.
  Eller ha kommit en bra bit på väg.
  Lättläst och inga krångliga termer. Och mycket användbar info.

 3. Begriplig och lättläst
  Lisa, 18 maj 2017

  Det är en bok som tar med en hel del av ett enormt område som Kinesisk medicin och får det att bli väldigt lättbegripligt! Tack för det!

 4. Maximera ditt kunande om kroppen!
  Let Go, 4 juni 2014

  Denna bok fick mig om nya sanningar om kroppen, tyvärr så är det inte så mycket om varje kapitel, men den är mycket bra som ett samlat dokument. Jag har ännu inte blivit friskare, men vet mer och mer vad jag bör undvika och vad jag ska ha mera av.

Visa alla 4 recensioner

Övrig information

Suzanne Schönström är verksam som sinolog, akupunktör och shiatsuterapeut. Hon har kunskaper i modern och klassisk kinesiska och arbetade under ett år som praktikant på ett av Pekings största sjukhus. Bl a föreläser hon på Karolinska Institutets kurser i komplementär- och alternativmedicin, är konsult till WHO i frågor om traditionell medicin. Hon är också frilansjournalist.