Middag med mr Latte : en kärlekshistoria med recept från hjärtat av New York (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2006-08-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Marianne Mattsson, Eva Kruk
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Cooking for Mr. Latte
Medarbetare
Kimbell, Katy (form)
Dimensioner
205 x 16 x 13 mm
Vikt
640 g
SAB
Hce
ISBN
9789127356528
Middag med mr Latte : en kärlekshistoria med recept från hjärtat av New York (inbunden)

Middag med mr Latte : en kärlekshistoria med recept från hjärtat av New York

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2006-08-01

Slutsåld

Matskribenten Amanda lever ett liv där det mesta handlar om mat. Hon rör sig hemvant mellan New Yorks finkrogar och privata middagar med vänner, gör en resa till Rom med italienskt hemlagat på menyn, samt ett besök till den bästa tapasbaren i Barcelona. När hon träffar mr Latte är det mycket som måste stämma - han måste dela hennes kärlek till mat, älska att gå på restaurang, gilla sushi såväl som inälvsmat och absolut kunna öppna en flaska champagne.

Det här är något så ovanligt som en mat- och kärlekshistoria som skickligt vävts samman till en rolig och inspirerande kokbok med över 100 recept: lätta sallader, mat att ta med sig när man flyger, franska grytor, amerikansk husmanskost, läckra desserter och mycket mer.

Boken uppstod efter en serie krönikor som Amanda Hesser skrev för New York Times. Hon beskriver med mycket humor hur hon i New York träffar sin blivande make och hur deras förhållande utvecklas under ett par års tid. Middag med mr Latte är en träffsäker skildring av dejtandet och konsten att träffa Den rätte, samt en kärleksförklaring till något av det bästa livet har att erbjuda - god mat!

Översättning Marianne Mattsson
Amanda Hesser är en av USA:s mest kända matskribenter. Hennes krönikor i New York Times blev grunden för Middag med mr Latte och hon är i dag matredaktör för tidningen. Hon är utbildad kock och har tidigare skrivit The Cook and the Gardener.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Middag med mr Latte : en kärlekshistoria med recept från hjärtat av New York. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Trist
    Therese, 3 mars 2008

    Trodde att historien skulle kretsa kring mer än bara mat och recept. Blev besviken på kärlekshistorien som aldrig liksom kom igång...

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Middag med mr Latte : en kärlekshistoria ...

Övrig information

Matskribenten Amanda lever ett liv där det mesta handlar om mat. Hon rör sig hemvant mellan New Yorks finkrogar och privata middagar med vänner, gör en resa till Rom med italienskt hemlagat på menyn, samt ett besök till den bästa tapasbaren i Barcelona. När hon träffar mr Latte är det mycket som måste stämma - han måste dela hennes kärlek till mat, älska att gå på restaurang, gilla sushi såväl som inälvsmat och absolut kunna öppna en flaska champagne. Det här är något så ovanligt som en mat- och kärlekshistoria som skickligt vävts samman till en rolig och inspirerande kokbok med över 100 recept: lätta sallader, mat att ta med sig när man flyger, franska grytor, amerikansk husmanskost, läckra desserter och mycket mer. Boken uppstod efter en serie krönikor som Amanda Hesser skrev för New York Times. Hon beskriver med mycket humor hur hon i New York träffar sin blivande make och hur deras förhållande utvecklas under ett par års tid. Middag med mr Latte är en träffsäker skildring av dejtandet och konsten att träffa Den rätte, samt en kärleksförklaring till något av det bästa livet har att erbjuda - god mat!