Kolik och magknip : så överlever ni! (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2006-05-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Medarbetare
Nordlund, Anders (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
190 x 145 x 15 mm
Vikt
220 g
SAB
Vej
ISBN
9789127356849
Kolik och magknip : så överlever ni! (häftad)

Kolik och magknip : så överlever ni!

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2006-05-01

Slutsåld

Att se sitt barn ha ont men inte kunna hjälpa är fruktansvärt! Här får trötta och oroliga föräldrar till barn med kolik eller magknip handfasta förslag på hur man överlever en längre skrikperiod.

Vad är egentligen kolik? Vad kan man göra hemma för att underlätta? Vilken medicinsk hjälp finns att få? Och framför allt hur orkar man? Detta är bara några av de frågor du får svar på här. Boken är uppbyggd så att du som kolikförälder kan läsa den i små portioner och dyka ner i ett passande kapitel när du lyckas ta dig tid.

Faktaavsnitten varvas med personliga intervjuer där ett antal familjer delar med sig av sina olika erfarenheter.

Vilken vuxen skulle vilja ha ont i magen i tre månader och nonchaleras? Det är väldigt viktigt att läkaren visar förståelse och att sköterskan ger stöd.
Tor Lindberg, Barnläkare och professor emeritus

Jag har i den här boken fått en fin och levande inblick i livet med kolik från familjens sida som jag vet kommer att vara värdefull för mig, och för alla som kommer i kontakt med kolik kolikföräldrar, familj, vänner och vårdpersonal. Skrik och kolik berör alla! För dig som vill veta mer kan jag varmt rekommendera denna bok.
Hans Holgert, Barnläkare och docent

Jag tyckte hela tiden att vi skulle kolla Ebba. När de skriker som värst är det svårt att tro att det bara är magont ... Jag förstår dem som säger att man egentligen borde ta time-out när man får barn.
Stefan Pettersson, Hockeyspelare i HV 71

Det värsta är känslan av never-ending story. Folk som inte haft kolikbarn säger gärna att Â'de skriker ju bara i tre månaderÂ', men tre månader är oändligt med ett barn som skriker, ett dygn är långt.
Tilde de Paula, Programledare

Boken är faktagranskad av Hans Holgert, barnläkare och docent på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, och Lena Antin, BVC-sköterska.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kolik och magknip : så överlever ni!. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra handbok
    Unn, 23 maj 2006

    Jag har haft boken som amningsläsning (perfekt eftersom den är uppdelad i mindre stycken). Spännande läsning även för oss utan barn med kolik tack vare intervjuer och personlig prägel. Och om jag hade haft kolikbarn så hade jag haft med boken överallt!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

  • Lek, idrott, hälsa Del 1 Ute

    Anders Nordlund, Ingemar Rolander, Leif Larsson

    Böckerna förmedlar en helhetssyn på undervisningen för den obligatoriska och frivilliga idrotten. Det är hänsynen till barnens behov, deras fysiska, psykiska och sociala mognad samt hälsofostran som ska prägla den idrottsliga verksamheten. Del 1 b...

Övrig information

Många frågetecken snurrar i huvudet på dödströtta föräldrar efter en svart skriknatt. De rätas ut här och man får svar på frågor som Vad är egentligen kolik? Vad kan man göra hemma för att lindra plågorna? Vilken medicinsk hjälp finns att få och hur påverkar den barnet? Vad får man för bemötande från vården och vad säger de senaste rönen inom forskningen? Och framför allt - hur överlever man de månader koliken pågår? Andra föräldrars upplevelser ger exempel på strategier för att handskas med situationen och en förtröstan om att det faktiskt går över.