Klassiska kakor på nytt vis (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2007-03-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Medarbetare
Sundin, Anna-Karin (form) / Pe, Helén (foto)
Dimensioner
226 x 165 x 14 mm
Vikt
400 g
SAB
Qcae
ISBN
9789127356948
Klassiska kakor på nytt vis (inbunden)

Klassiska kakor på nytt vis

Inbunden,  Svenska, 2007-03-01

Slutsåld

Kakor i långa rader var förr ett måste på varje kafferep. I dag nöjer vi oss oftast med en enda sort, men det är ändå favoriterna från förr som gäller. Klassiska kakor på nytt vis innehåller småkakor, skorpor, vetebröd, mjuka kakor, bakelser, tårtor, puddingar och godis. Givna klassiker som kanelhjärtan, jitterbuggar och kärleksmums är med, men också helt nyskapade recept vad sägs till exempel om kaffekyssar, minttigerkaka och hallonsacher?

Boken är en hyllning till vårt fantastiska bakarv och uppmanar även läsaren att söka sig tillbaka till äldre kakböcker. Gamla recept kan verka komplicerade, men är lätta att förenkla och anpassa till dagens bakvaror och tillagningssätt om man bara vet hur. Flera av bokens recept är laktos- eller glutenfria.

Dessutom presenterar Klassiska kakor på nytt vis kuriosa och fakta kring några av de mest kända bakverken, som till exempel napoleonbakelsen, mazarinen och semlan.

Bilder och layout är en flört med kakböcker från de ljuva fyrtio-, femtio- och sextiotalen och ger en härlig retrokänsla.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mia Öhrn