Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Kompass
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2009-01-09
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Dimensioner
210 x 147 x 3 mm
Vikt
100 g
ISBN
9789127413801

Medeltiden. Fiskarflickan. Läsebok

Häftad,  Svenska, 2009-01-09
145
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Historia läseböcker består av fem skönlitterära berättelser som skildrar historiska skeden ur vanliga människors perspektiv. Varje bok är en fristående berättelse med ett barn som huvudperson. Historia läseböcker ger fördjupning av fem epoker i Sveriges historia: vikingatiden, medeltiden, vasatiden, stormaktstiden och frihetstiden/Gustav III:s tid. I slutet av varje bok finns också frågor till varje kapitel i boken, som ger hjälp att lyfta fram viktiga fakta ur texten.

Vikingatiden Trollträlen

Vikingatiden - Trollträlen handlar om Björn som en dag ska bli hövding som sin far. En dag kommer hans far hem med en träl. Trälen ser annorlunda ut och gör annorlunda saker. Men är han farlig?

Medeltiden Fiskarflickan

Medeltiden - Fiskarflickan handlar om fiskarflickan Torgerd som träffar Birger jarls son en dag när hon är ute och fiskar. Tack vare det här mötet kan hon genom list och finurlighet rädda både sin pappa och sin bästa vän ur en besvärlig knipa.

Vasatiden Dumdrängen

Vasatiden - Dumdrängen berättar om Marit som möter den förrymde adelsmannen Gustav Eriksson som gömmer sig på hennes föräldras gård för kungens knektar. Ska de kunna rädda honom?

Stormaktstiden Stallpojken

Stormaktstiden - Stallpojken handlar om Jon, en stallpojke i kungens stall mitt under pågående krig. Jon, som är ensam, blir vän med en stor och vild häst. Men den vänskapen utsätter honom för stora faror. Hur ska han kunna rädda sin vän undan slagfältet i krigets Tyskland?

Frihetstiden/Gustav III:s tid - Brevbäraren

Frihetstiden/Gustav III:s tid - Brevbäraren handlar om Peter som är dräng åt en sockerbagare i Stockholm. En dag får han ett hemligt brev som ska lämnas till kungen. Samma kväll blir kungen skjuten på operan. Har brevet något samband med mordet på kungen?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Medeltiden. Fiskarflickan. Läsebok
  2. +
  3. Medeltiden : arbetsbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Medeltiden : arbetsbok av Lotta Malm Nilsson (häftad).

Köp båda 2 för 262 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tomas Blom