Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Impuls
Antal sidor
132
Utgivningsdatum
2009-10-23
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
240 x 213 x 8 mm
Vikt
351 g
ISBN
9789127414327
Impuls Religion 7-9 Grundbok 3 (häftad)

Impuls Religion 7-9 Grundbok 3

Häftad Svenska, 2009-10-23
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Impuls Religion Grundbok 1 handlar i första hand om de abrahamitiska religionerna och är indelad i fem kapitel: Är du religiös? Judendom, Kristendom, Islam och Allt det där andra då?

Grundbok 2 är också indelad i fem kapitel: Att möta religionerna, Naturnära folks religioner, Hinduism, Buddism och Allt det där andra då?

I Grundbok 3 lyfts etikfrågorna fram liksom väckelserörelserna i Sverige, nya religiösa rörelser och alternativa livsåskådningar som feminism, marxism och ekosofi. Boken är indelad i kapitlen: Att tolka livet, Sverige i går, i dag, i morgon, Synvändor samt Etik - att värdera och agera.
Serien Impuls

Enligt NE betyder ordet impuls "påverkan som leder vidare". Det har vi tagit fasta på. Vi har gjort ett läromedel som leder eleverna vidare - från kunskap till insikt och förståelse.
Grund- och stadieböckerna

Impuls utgår från läromedlet PULS. För att underlätta för eleven att skapa förståelse för ämnena har Impuls försetts med frågor, faktarutor och temauppslag. Uppslagen bygger på samspelet mellan text och bild. för att uppmana eleverna till engagerande samtal och diskussioner i klassrummet. Om du vill kan du bygga hela lektioner kring uppslagen.

Impuls finns som både stadieböcker och grundböcker. En stadiebok innehåller samtliga tre grundböcker och till böckerna finns nedladdningsbara lärarhandledningar.
Lärarhandledningar

Lärarhandledningarna innehåller bland annat avsnitt om Impuls och kursplanen, lektionsförslag, bildbeskrivningar, litteraturtips och mycket annat. Handledningarna består av pdf:er som laddas ner och delas av lärare i skolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Impuls Religion 7-9 Grundbok 3
  2. +
  3. Impuls Religion 7-9 Grundbok 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Impuls Religion 7-9 Grundbok 1 av Katarina Lycken, Lennart Göth (häftad).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna