Fakta & sånt Droger & sånt (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Fakta & sånt
Antal sidor
129
Utgivningsdatum
2014-02-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Lundbom, Åsa (form)
Dimensioner
210 x 170 x 8 mm
Vikt
229 g
ISBN
9789127417038
Fakta & sånt Droger & sånt (häftad)

Fakta & sånt Droger & sånt

Häftad, Svenska, 2014-02-17

Slutsåld

Om det här med droger

Fakta & sånt är en serie fördjupningsböcker som tar ett rejält kliv utanför den vanliga läroboken, och nu kommer Droger & Sånt, den senaste komponenten i serien.

Droger & sånt


I Droger & sånt berättar Katerina Janouch och Robert Bohman om droger ur ett perspektiv som ligger nära eleven. Hur kan drogdebuten se ut? Vad gör jag om jag blir orolig för mina kompisars alkohol- och drogvanor? Hur är det att vara anhörig till en missbrukare?

Det finns även ett avsnitt som förklarar vad som menas med missbruk och beroende, och boken tar dessutom upp droger ur ett historiskt perspektiv och berättar om den världsindustri som droger är i dag. Droger & sånt ger dig som lärare möjligheten att visa en bred bild av vad droger är.

Sex & sånt

I Sex & sånt finns allt det nödvändiga med kapitel om tjejers och killars kroppsutveckling, kärlek och sex och så vidare. Men också allt det nya genus, heteronormativitet och HBT.

Gener & sånt

Gener & sånt berättar på ett annorlunda sätt om genetiken, gentekniken, varför organismerna ser ut som de gör och om människans nya möjlighet att styra livet på dess mest grundläggande nivå.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Fakta & sånt Droger & sånt