Fler böcker inom
Format
Övrigt
Språk
Svenska
Serie
Lyssna mera!
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2010-03-19
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
300 x 210 x 15 mm
Vikt
400 g
ISBN
9789127418530
Lyssna mera! Hörövningar på lätt svenska med cd

Lyssna mera! Hörövningar på lätt svenska med cd

Övrigt Svenska, 2010-03-19
1479
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Om att lyssna och läsa sig till språket

Läroböckerna för ungdomar som läser svenska på nybörjarnivå. Serien tar avstamp i språksituationer hämtade ur vardagen. Det handlar bland annat om skola, familj, fritid och vänskap.

Lyssna! och Lyssna mera! innehåller hör-övningar för tonåringar som läser svenska på nybörjarnivå.

I Lyssna! finns mycket lätta övningar på bokstäver och räkneord. Här finns också övningarna som speglar den skolverklighet tonåringarna lever i under sin första tid i Sverige. Eleverna får bland annat lära sig att uppfatta klockslag och schemapositioner, förstå dialoger i kafeterian samt information från lärare, skolsyster eller skolbibliotekarie.

I Lyssna mera! är dialoger och intalningar längre. Innehållet är fortfarande hämtat från elevernas vardag, i skolan och på fritiden.
Övningarna

Varje övning består av två intalningar, A och B, som är lika varandra när det gäller innehåll och uppgifter. Tanken är att elever som behöver extra träning går vidare från A till B.

Eleverna kan också arbeta med A som en övning. B kan de göra som ett test.
Olika språkliga nivåer

Till varje intalning finns uppgifter på två eller ibland tre nivåer. Alla i klassen lyssnar samtidigt, men eleverna gör olika uppgifter beroende på sin språkliga nivå.
Intalningsmanus och elevblad

Elever som behöver stöd av tryckt text när de lyssnar kan få en kopia av den intalade texten. Intalningsmanusen finns som kopieringsunderlag i materialet.

För att du och eleven ska hålla reda på vilka övningar eleven har gjort, finns ett elevblad där eleven prickar av gjorda övningar.
Allt i ett

Materialet består av intalningar på cd och ett häfte med kopieringsunderlag, intalnings manus, läraranvisningar, elevblad och facit.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lyssna mera! Hörövningar på lätt svenska med cd
  2. +
  3. Vardagssvenska - Grundkurs i svenska språket

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vardagssvenska - Grundkurs i svenska språket av Anette Althén, Kristoffer Magnell (häftad).

Köp båda 2 för 1638 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av Anette Althén