Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
ABC-klubben
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2011-08-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Sundmyr, Eva (red.) / Dolmark, Anita (form)
Dimensioner
300 x 210 x 13 mm
Vikt
640 g
SAB
Fc
ISBN
9789127419889
ABC-klubben åk 1 Den magiska kulan Lärarhandledning (häftad)

ABC-klubben åk 1 Den magiska kulan Lärarhandledning

Häftad Svenska, 2011-08-01
559
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I materialet ingår läseböcker i olika nivåer för att ge en sammanhållen läsupplevelse för hela klassen. Det finns arbetsbok, läxbok och lärarhandledning. Läseböckerna finns också i digitalt format med intalat ljud. Arbetsboken finns även tillgänglig för interaktiv skrivtavla - visa boken via projektor eller smartboard för samtal och genomgångar. De digitala böckerna och IST-materialen säljs som abonnemang här på webbsidan.

I ABC-klubben för åk 1 finns det tre läseböcker Den magiska kulan A, B och C. Alla tre innehåller samma berättelse men på tre olika svårighetsnivåer, vilket ger en sammanhållen läsupplevelse för hela klassen! Berättelsen är skriven av Mats Wänblad, en författare med lång erfarenhet av vad barn fångas av i berättelser.

Det här är den magiska berättelsen!

Läseboken Den magiska kulan handlar om vännerna Asta, Bea och Cesar. Tillsammans äger de en magisk kula som kan göra varje önskning till verklighet. Kulan fick de av en mystisk dam som Asta träffade i ett ödehus. Barnen testar kulan på olika sätt och den visar sig fungera den är verkligen magisk! De fantiserar om allt de kan få.

Men kulan ger dem inte bara lycka den för med sig problem också. När det visar sig att alla behöver kulan samtidigt, stjäl Asta den och barnens vänskap sätts på prov. Plötsligt är både kulan och damen försvunna, just när kulans kraft verkligen behövs för att undvika en katastrof. Vågar barnen ta tag i saken själva, utan kulan?
Läsebok A, B och C

Läseboken Den magiska kulan finns i tre versioner. Böckerna innehåller samma berättelse, men A-boken har inte lika mycket text som B-boken. C-boken har mycket text och inte så många bilder. Den läser läraren högt ur. Alla kapitel börjar och slutar på samma sidor i de olika versionerna.
Arbetsboken - klassrumsbeprövad metodik som fungerar

Arbetsboken innehåller varierade läs- och skrivuppgifter till varje bokstav. Här tränar eleven på att höra bokstavsljuden, skriva bokstavsformerna, hitta ordbilder och läsa ord och meningar.

Till arbetsboken finns digitalt IST-material för interaktiv skrivtavla som hjälp för läraren vid genomgångar.
Lärarhandledning

I lärarhandledningen presenterar professor Ingvar Lundberg den vetenskapliga grunden till metodiken i ABC-klubben. Boken innehåller också en lättanvänd handledning till arbetet med läsebokens texter och uppgifterna i arbetsboken. Sist i lärarhandledningen finns en bildbank, diagnoser och sidor med kopieringsunderlag.
Bonusbok

Bonusboken ger mer att bita i för de elever som behöver extra utmaningar. Där finns läsförståelsefrågor till texterna i läsebok B och C.
Läxbok

Läxboken gör det lätt för föräldrarna att hjälpa till med lästräningen och där finns skrivuppgifter om innehållet i texten att besvara hemma.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. ABC-klubben åk 1 Den magiska kulan Lärarhandledning
  2. +
  3. ABC-klubben åk 1 Den magiska kulan Arbetsbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt ABC-klubben åk 1 Den magiska kulan Arbetsbok av Ingela Felth Sjölund, Pia Hed Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 720 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »