Format
Spiral
Språk
Svenska
Serie
ABC-klubben
Antal sidor
90
Utgivningsdatum
2011-08-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
296 x 212 x 6 mm
Vikt
320 g
SAB
Fc
ISBN
9789127422087
ABC-Klubben FK Lyckostjärnan Lärarhandledning

ABC-Klubben FK Lyckostjärnan Lärarhandledning

Spiral Svenska, 2011-08-01
559
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Högläsningsboken Lyckostjärnan består av tolv berättelser hämtade från samma värld som läseböckerna för åk 1-3. Berättelserna är kloka, underfundiga och varma och lämnar medvetet plats för samtal. Till varje berättelse finns en stor samtalsbild för det språkutvecklande samtalet i gruppen.
Arbetsboken

I arbetsboken arbetar eleven med uppgifter som knyter an till högläsningsberättelsen och samtalet i klassen. Här finns även övningar som tränar och utvecklar elevernas ordförråd, finmotorik, begreppsbildning med mera. Arbetsboken är vändbar med två framsidor. Bakifrån presenteras bokstäverna i alfabetisk ordning.
Bonusbok

Bonusboken ger extra utmaningar för elever som kommit igång med sin läsning och behöver utmanas och arbeta vidare efter arbetsboken.
Lärarhandledning

I lärarhandledningen finns metodisk vägledning för det språkutvecklande samtalet före, under och efter högläsningen. Den innehåller också en konkret handledning till arbetet i arbetsboken, kopieringsunderlag och bilder att använda vid de språkutvecklande övningarna.
Så här kan du arbeta med ABC-klubben i förskoleklass:

1) Börja med att läsa en av berättelserna i högläsningsboken. Till varje berättelse finns en stor samtalsbild för det språkutvecklande samtalet i gruppen.

2) Ta fram tillhörande samtalsbild och diskutera berättelsen med eleverna. Samtalsbilderna finns även att tillgå digitalt för visning på interaktiv skrivtavla eller projektor. Ni abonnerar på de digitala samtalsbilderna under ett år. Självklart kan du starta arbetet med att först prata om bilden, för att sedan läsa berättelsen i högläsningsboken.

3) Nu är det dags för eleverna att träna och utveckla sitt ordförråd, finmotorik, begreppsbildning m.m. De gör de i arbetsboken.

4) Till din hjälp för arbetet med högläsningsboken, samtalsbilderna och uppgifterna i arbetsboken, finns en tydlig och lättöverskådlig lärarhandledning.
Kostnadsfritt extramaterial till dina tryckta läromedel

Till ABC-klubben FK finns kostnadsfritt extramaterial där du bland annat hittar diplom som du kan skriva ut till terminsavslutningen, en karta över ABC-klubbens värld och rättelser. Extramaterialet nås via Mina sidor och det är givetvis gratis att öppna ett konto.
Appar

Träna bokstavsljud och ordavkodning med ABC-klubbens appar. Apparna finns att köpa och ladda ned via App Store och Google Play.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. ABC-Klubben FK Lyckostjärnan Lärarhandledning
  2. +
  3. ABC-klubben Hängen FK Stjärnor 30 st Berlock antiksilver 14x11mm

De som köpt den här boken har ofta också köpt ABC-klubben Hängen FK Stjärnor 30 st Berlock an... (Övrigt).

Köp båda 2 för 644 kr

Kundrecensioner

Bloggat om ABC-Klubben FK Lyckostjärnan Lärarhandled...