Fler böcker inom
Format
Övrigt
Språk
Svenska
Antal sidor
12
Utgivningsdatum
2011-03-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
430 x 300 x 5 mm
Vikt
473 g
ISBN
9789127422094
ABC-klubben FK Samtalsbilder

ABC-klubben FK Samtalsbilder

Övrigt Svenska, 2011-03-11
329
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Högläsningsboken Lyckostjärnan består av tolv berättelser hämtade från samma värld som läseböckerna för åk 1-3. Berättelserna är kloka, underfundiga och varma och lämnar medvetet plats för samtal. Till varje berättelse finns en stor samtalsbild för det språkutvecklande samtalet i gruppen.
Arbetsboken

I arbetsboken arbetar eleven med uppgifter som knyter an till högläsningsberättelsen och samtalet i klassen. Här finns även övningar som tränar och utvecklar elevernas ordförråd, finmotorik, begreppsbildning med mera. Arbetsboken är vändbar med två framsidor. Bakifrån presenteras bokstäverna i alfabetisk ordning.
Bonusbok

Bonusboken ger extra utmaningar för elever som kommit igång med sin läsning och behöver utmanas och arbeta vidare efter arbetsboken.
Lärarhandledning

I lärarhandledningen finns metodisk vägledning för det språkutvecklande samtalet före, under och efter högläsningen. Den innehåller också en konkret handledning till arbetet i arbetsboken, kopieringsunderlag och bilder att använda vid de språkutvecklande övningarna.
Så här kan du arbeta med ABC-klubben i förskoleklass:

1) Börja med att läsa en av berättelserna i högläsningsboken. Till varje berättelse finns en stor samtalsbild för det språkutvecklande samtalet i gruppen.

2) Ta fram tillhörande samtalsbild och diskutera berättelsen med eleverna. Samtalsbilderna finns även att tillgå digitalt för visning på interaktiv skrivtavla eller projektor. Ni abonnerar på de digitala samtalsbilderna under ett år. Självklart kan du starta arbetet med att först prata om bilden, för att sedan läsa berättelsen i högläsningsboken.

3) Nu är det dags för eleverna att träna och utveckla sitt ordförråd, finmotorik, begreppsbildning m.m. De gör de i arbetsboken.

4) Till din hjälp för arbetet med högläsningsboken, samtalsbilderna och uppgifterna i arbetsboken, finns en tydlig och lättöverskådlig lärarhandledning.
Kostnadsfritt extramaterial till dina tryckta läromedel

Till ABC-klubben FK finns kostnadsfritt extramaterial där du bland annat hittar diplom som du kan skriva ut till terminsavslutningen, en karta över ABC-klubbens värld och rättelser. Extramaterialet nås via Mina sidor och det är givetvis gratis att öppna ett konto.
Appar

Träna bokstavsljud och ordavkodning med ABC-klubbens appar. Apparna finns att köpa och ladda ned via App Store och Google Play.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. ABC-klubben FK Samtalsbilder
  2. +
  3. ABC-klubben FK Arbetsbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt ABC-klubben FK Arbetsbok av Maria Rydkvist, Mats Wänblad (häftad).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Bloggat om ABC-klubben FK Samtalsbilder