Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
PULS
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2011-08-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Östh, Lisa (red.) / Bengtsson Plynning, Mia (red.)
Illustratör/Fotograf
Jens Ahlbom, Tor Morisse
Dimensioner
240 x 200 x 8 mm
Vikt
360 g
SAB
O
ISBN
9789127422117
PULS SO-boken 1-3 Grundbok, första upplagan (häftad)

PULS SO-boken 1-3 Grundbok, första upplagan

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2011-08-15
459
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
I denna SO-bok samlas ämnena geografi, religion, samhälle och historia. Till grundboken hör en lärarbok, arbetsböcker och grundboken som digitalbok.

Obs! Under 2021 arbetas innehållet i PULS SO-boken och NO-boken om utifrån de reviderade kursplanerna som börjar gälla 1 juli 2022. Även lärarhandledningar och arbetsböcker berörs av revideringen. Läs mer om den andra upplagan av PULS SO-boken här.Arbetsböckerna

Arbetsböckerna kopplar direkt till grundbokens innehåll och hjälper eleverna att förstå ord och begrepp de läst.

De visar hur man kan tänka kring texten:

Vad stod det?
Vad kommer jag ihåg?
Vad tänker jag själv?

Uppgifterna i PULS arbetsböcker är varierade och kul - här finns rebusar, korsord och kluriga frågor!Kostnadsfritt extramaterial

PULS SO-boken fortsätter på webben! I extramaterialet finns bl.a. webbövningar och facit.Digitalbok

Digitalboken har samma innehåll som den tryckta grundboken. Här finns inläst text för elever som behöver lässtöd. Till digitalboken finns också komplement, t.ex. filmer, Kunskapskoll och ordlista med viktiga begrepp till varje kapitel. Digitalboken passar både för gemensamma genomgångar i klassen och fördjupning för eleverna på egen hand.Studiestöd på modersmål

Till PULS SO-boken finns det studiestöd på modersmål som riktar sig till nyanlända elever och elever som endast har nybörjarkunskaper i svenska. Det består av en studiehandledning i ljudboksform kopplat läromedlet. Studiestödet är på elevens modersmål och hjälper eleven tillgodogöra sig lärobokens innehåll. För mer information se Inläsningstjänst.Lärarboken - Inspiration, fakta och handledning

Lärarböckerna i PULS är helt centrala och består av flera delar. Vår önskan är att de både ska vara ett stöd i vardagen och ge inspiration till dig som pedagog.

Till varje uppslag i elevens grundbok får du en mängd tips i lärarboken. Här finns diskussionsfrågor, mer fakta och förslag på uppgifter kopplat till innehållet. Till en del uppgifter finns också kopieringsunderlag. Tanken är att göra arbetet med grundböckerna lätt och omväxlande. Extramaterial och facit finns på under Extramaterial.

Förutom handledning till varje uppslag i grundboken får du:

* Artikeln Läs och förstå faktatexter av Ingvar Lundberg. Han ger konstruktiva förslag på hur du kan undervisa om läsning av faktatexter - allt för att göra det lättare för eleverna att förstå.

* Artikeln Svenska som andraspråk med tips på vilka ordgrupper som kan vara svåra för elever med svenska som andraspråk. Här finns också listor på ord och begrepp du kan lyfta inför läsning av texten.

* Koppling till Lgr 11: Tabell över centralt innehåll. Här finns en sammanställning över hur det centrala innehållet fördelas i de olika kapitlen. Bedömningstabellen innehåller kunskapskraven som du kan använda för att följa varje elev. Till varje kapitel finns kunskapsprovet Minns du? Bara att kopiera!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. PULS SO-boken 1-3 Grundbok, första upplagan
  2. +
  3. PULS SO-boken 1-3 Arbetsbok 1, första upplagan

De som köpt den här boken har ofta också köpt PULS SO-boken 1-3 Arbetsbok 1, första upplagan av Birgitta Annell, Gunilla Håkansson (häftad).

Köp båda 2 för 570 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna