Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Matematik 5000
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2012-08-06
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Karlsson, Mats (red.) / Högsborn, Erica (red.)
Dimensioner
240 x 187 x 16 mm
Vikt
740 g
ISBN
9789127426290
Vanliga sökord
m2b
Matematik 5000 Kurs 2b Vux Lärobok (inbunden)

Matematik 5000 Kurs 2b Vux Lärobok

Inbunden, Svenska, 2012-08-06

Slutsåld

Matematik 5000 inspirerar alla!
Matematik 5000 är ett nytt läromedel som är anpassat till ämnesplanen Gy2011. Det täcker alla program på gymnasieskolan och finns även för introduktionsprogrammen och Vux. I serien ingår Läroböcker, Lärarhandledning, Digitalböcker och en Läromedelswebb med extramaterial för lärare och elever. 
 
Utveckla dina elevers förmågor
I den nya ämnesplanen beskrivs de sju förmågorna som eleverna ska utveckla i matematik: begrepps-, procedur-, problemlösnings-, modellerings-, resonemangs-, kommunikations- samt relevansförmågan. Matematik 5000 ger eleverna mycket goda förutsättningar att utveckla dessa förmågor och samtidigt nå kunskapsmålen tack vare en stor variation av arbetssätt, frågeställningar och uppgiftstyper i böckerna.
 
Ett läromedel som gör det lätt att variera undervisningen
I Matematik 5000:s alla läroböcker finns några återkommande inslag:

Aktiviteter
Kan du det här?
Historik
Blandade övningar
Tema
Repetition
Svar, Ledtrådar och lösningar
Problemlösning

Förnyat och programanpassat innehåll
I Matematik 5000 är böckerna för de olika programmen uppdelade i färger. Samtliga böcker har stort fokus på att knyta an exempel och övningar till programmens karaktärsämnen. Den gröna serien, kurs b-spåret, tar upp samhällsvetenskapliga och ekonomiska frågeställningar, medan den blå serien, kurs c-spåret, är mer inriktad mot naturvetenskapliga och tekniska frågeställningar. Den blå serien passar även för Naturvetenskapligt basår. Den röd/gula serien är avsedd för yrkesprogrammen och följer alltså kurs a-spåret.
 
Vilka böcker ska du välja?

 

Röd och Gul serie för yrkesprogrammen
Den röda/gula serien är avsedd för yrkesprogrammen och följer kurs a-spåret. För kurs 1 erbjuder vi två olika läroböcker: Kurs 1a Röd bok för de serviceinriktade yrkesprogrammen respektive Kurs 1a Gul bok för de tekniskt inriktade yrkesprogrammen.
Till dessa finns två parallella basböcker, Kurs 1a Röd Bas och Kurs 1a Gul Bas, som är nedkortade versioner av de ordinarie läroböckerna. Basböckerna är avsedda för elever som behöver en tydligare framställning och ett fokus på kursens grundläggande matematik.
Kurs 1a Röd Bas kan också användas på introduktionsprogrammen eftersom många teman i denna bok är inriktade på livet omkring oss, t.ex. sådant som har med omvårdnad, handel och service att göra.

 

 

Grön serie för SA, EK, ES och HU samt Vux
Den gröna serien, kurs b-spåret, tar upp samhällsvetenskapliga och ekonomiska frågeställningar.
Vux-böckerna som ingår i den gröna serien följer kurs b-spåret t.o.m. kurs 2. Vux-boken för kurs 3 täcker även in delar av kurs c med tanke på de elever som vill fortsätta med kurs 4. Böckerna uppmanar till många gemensamma aktiviteter och diskussioner. Samtidigt har de fokus på att eleverna själva ska kunna värdera, bedöma och testa sina egna kunskaper. Vi rekommenderar särskilt avsnitten Kan du det här?, Diagnos och Repetition. En extra uppföljningsdiagnos ges i anslutning till avsnittet Repetition. Avsnittet Svar, ledtrådar och lösningar har utökats med ännu fler ledtrådar och lösningar, jämfört med gymnasieböckerna.
De elever som vill läsa in kursen för NA eller TE kan även välja böckerna för kurs 1c, 2c resp. 3c. Oavsett val kan alla elever sedan fortsätta med den gemensamma boken för kurs 4.

 

 

Blå serie för NA och TE
Den blå serien, kurs c-spåret, är inriktad mot naturvetenskapliga och tekniska frågeställningar. Den blå serien passar även för Naturvetenskapligt basår.

Lätt att variera undervisningen
Aktiviteterna ges i kategorierna Undersök, Upptäck, Diskutera, Laborera samt Modellera. Här får eleverna möjlighet att arbeta mer undersökande och kreativt.
Teman finns nu i alla läroböcker. Vissa teman är allmänna och andra programspecifika och knyter an till elevens övriga st
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Matematik 5000 Kurs 2b Vux Lärobok