Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Levanders psykologi
Antal sidor
331
Utgivningsdatum
2012-08-23
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Kleinschmidt, Lisa (form)
Dimensioner
240 x 170 x 16 mm
Vikt
635 g
ISBN
9789127427167
Levander Psykologi 1+2a, tredje upplagan (häftad)

Levander Psykologi 1+2a, tredje upplagan

(20 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-08-23
441
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Levanders psykologi för gymnasiet Psykologi 1+2a

Levanders psykologi är populär bland både lärare och elever tack vare sitt tydliga upplägg och medryckande språk.
Struktur

Psykologi 1+2a innehåller flera nyheter för att matcha ämnesplanernas krav. Ett nyskrivet kapitel inleder boken och sätter psykologiämnet i ett större och bredare sammanhang.
Fem tematiska delar

Inledningskapitlet följs av fem tematiska delar: Perspektiv på psykologi, Att tänka, känna och minnas, Att formas som människa, Hälsa och ohälsa samt Psykologi som vetenskap. Indelningen är gjord för att göra boken mer överskådlig och lättanvänd.
Perspektiv och tillämpning

Liksom tidigare ger boken en grundlig genomgång av de olika psykologiska perspektiven, nu kompletterat med det socialpsykologiska. Perspektiven tillämpas sedan på olika områden. Till exempel diskuteras mänskliga behov och känslor, hur vi tar in information, bearbetar den samt vad psykisk hälsa och ohälsa innebär och beror på. Fördjupningsområden såsom personlighetspsykologi, vetenskapsteori, genuspsykologi och psykologisk testning finns också med. Alla kapitel innehåller frågor, diskussionsuppgifter och lästips.

Psykologi 1

Psykologi 1 är anpassad till 50-poängskursen. Den bygger på Psykologi A som utkom 2002. Precis som Psykologi 1+2a innehåller den många nyheter. Ett nyskrivet kapitel som introducerar ämnet, och sätter det i ett samhälleligt och vetenskapligt sammanhang, inleder boken. . Nytt är också bl.a. avsnitten om främlingskap, genuspsykologi och minnespsykologi. Psykologi 1 ger som tidigare, en översikt av olika perspektiv och arbetsområden inom psykologin. En hel del utrymme ägnas åt psykiska störningar av olika slag.

Fallbeskrivningarna

Även fallbeskrivningarna har setts över och anpassats till Gy 2011. Den nya utgåvan, den tredje i ordningen, innehåller 45 fallbeskrivningar. Tio av dessa är helt nyskrivna. Fallen ansluter till de olika kapitlen i grundböckerna och avslutas med diskussionsfrågor.

Texter i psykologi

Antologin innehåller texter av både moderna forskare och klassiker. Texterna presenteras i korta ingresser och följs av ordförklaringar och diskussionsfrågor.

Digitalt

Du kan komplettera den tryckta boken med extramaterialet som nås via Mina sidor eller använda digitalboken där extramaterialet finns integrerat.

Introducera de psykologiska perspektiven med specialskrivna filmer som både är inspirerande och informativa
Fördjupa innehållet med hjälp av fallbeskrivningarna
Sammanfatta och repetera innehållet med quizen som avslutar varje kapitel
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Levander Psykologi 1+2a, tredje upplagan
  2. +
  3. Levander Texter i psykologi, andra upplagan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Levander Texter i psykologi, andra upplagan av Sture Olsson, Martin Levander (häftad).

Köp båda 2 för 915 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Levander Psykologi 1+2a, tredje upplagan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Psykologin
    Per Olof Grufman, 28 september 2015

    Det är helt annan psylogibok , den är på helt annat plan samt den har bra fakta om personer inom psykologin exempel Freud,Parlov mm de olika perspektiven.. Den har blandning i nutid, person händelser som kopplar ihop med varje kapitel i läroboken. Med andra ord boken mycket ok Po

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Levander Psykologi 1+2a, tredje upplagan