Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2012-08-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Illustratör/Fotograf
Henrik Gallon
Dimensioner
240 x 170 x 5 mm
Vikt
239 g
ISBN
9789127428386
Yrkessvenska i äldreomsorgen (häftad)

Yrkessvenska i äldreomsorgen

(1 röst)
Häftad Svenska, 2012-08-15

Slutsåld

Yrkessvenska i äldreomsorgen Välkommen till Ljungbacken

Boken är i första hand tänkt för elever som avslutat sin sfi-utbildning och vill utveckla sina kunskaper i yrkessvenska inom vården. Även blivande undersköterskor och sva-elever på vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet har stor nytta av boken, som är en reviderad upplaga av boken Ljungbacken svenska i vården.

På Ljungbackens vård- och omsorgsboende möter eleverna tio vanliga åldringar som alla har olika behov av vård och omsorg. Genom deras berättelser får eleverna inblick i hur äldreomsorgen i Sverige fungerar samt i vilka yrkesverksamma situationer man kan tänkas hamna. Utifrån olika fallbeskrivningar tränar eleverna omvårdnadskunskap och enklare rapportskrivning samt bygger upp ett specifikt fras- och ordförråd. Genom både muntliga och skriftliga övningar förbereds eleven inför sin blivande yrkesroll inom vården.

I denna reviderade upplaga finns ett ökat fokus kring de äldres välbefinnande och integritet. Varje kapitel innehåller flera ordlistor med tillhörande förklaringar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Märta Johansson

  • Idas arbetsvecka

    Märta Johansson

    Framåt yrkesinriktade häften Nu kommer en serie yrkesinriktade häften i svenska som andraspråk för studerande på sfi, C-nivån och motsvarande inom andra skolformer. All erfarenhet visar att det går snabbt för språkinlärare att ta till sig ord och ...

  • Bakom ratten : att arbeta med transport

    Märta Johansson

    Huvudpersonerna i boken berättar om sitt arbete som chaufför: de kör taxi, lastbil, buss och tunnelbana. Eleverna får både lära känna deras vardag och höra om mer ovanliga händelser. Boken tar också upp grundläggande svenska trafikregler.